Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger fick äntligen slå ett topplag på bortaplan igen.

“Det handlar om att vara disciplinerad”

sön 18 jan 2015 kl 20:27

Arsene Wenger firade en taktisk triumf när Arsenal besegrade Manchester City. Själv pekar han dock på att det var disciplinen som avgjorde.

Arsenalmanagern såg Arsenal besegra Manchester City med 2-0 och var framförallt nöjd med lagets disciplin.
- Vi var disciplinerade, välorganiserade och var på tå från start. Vi kontrollerade matchen och vi hade kunnat göra fler mål på de kontringar vi hade, säger Wenger till Sky Sports.
- Vi låg djupt på vår egen planhalva och det fungerade. Det vi ville var att skapa ytor i den offensiva tredjedelen, särskilt framför boxen, och det gjorde vi bra. Vi har haft många spelare skadade och idag kunde man se att mittbackarna har börjat bli samspelta igen. Det tar tid att spela ihop sig igen.

Wenger håller inte med om att Arsenal spelade mer defensivt än vanligt.
- Vi har spelat såhär taktiskt många gånger förut, men det handlar om hur väl alla gör sitt jobb på planen. Ofta tvingas vi spela offensivt på bortaplan för om man ligger under med 1-0 eller 2-0 har man inget val. I stora matcher är första målet ofta avgörande och idag gjorde vi mål först. Det gav oss en fördel.
- Segern berodde på att vi orkade fortsätta vara disciplinerade. Några av spelarna fick slita för de har precis kommit tillbaka från skador. I de stora matcherna handlar det om att vara disciplinerad under 90 minuter, särskilt på bortaplan, Äntligen fick vi en seger på bortaplan. Vi var inte långt borta mot Liverpool, men idag gick det vägen och det stärker tron och självförtroendet i laget.

Francis Coquelin gjorde en bra insats som defensiv mittfältare och Wenger såg mycket nöjd med att nödlösningen efter skadorna på Arteta och Flamini har fungerat bra.
- Ibland är det faktum att man behöver söka interna lösningar en välsignelse.