Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Säkrar Weger Paulista eller ej?

Wenger rankar Paulista-transfer som "50/50"

tor 22 jan 2015 kl 21:28

Arsene Wenger bekräftade på dagens presskonferens att man för samtal med Villarreal om en övergång för mittbacken Gabriel Paulista.

Veckans stora transfersnackis är Gabriel Paulista till Arsenal. Den 24-årige mittbacken är aktuell för The Gunners.
Det bekräftade Arsene Wenger på dagens presskonferens på Colney.
-Samtalen mellan klubbarna går bra, för att vara seriös. Jag ser inte att det finns anledning att säga mer. Vi förhandlar för tillfället. Kommer vi att nå en lösning? Jag vet inte. Vi går sakta framåt, men den finns en chans.
Hur stor chans?
- 50/50, säger Wenger.

Ett problem med Paulista är att han kanske inte får arbetstillstånd i England då han inte spelat 75% av Brasiliens landskamper de senaste två åren. Icke EU-spelare behöver det.
Men ett arbetstillstånd kan fortfarande ges om spelaren anses vara en "exceptional talent".
- Vi respekterar reglerna i England. När du köper en spelare som inte uppfyller kriterierna och behöver arbetstillstånd får du ett ja eller ett nej av en kommission, säger Wenger.

Paulista har inte spelat en enda landskamp för Brasilien, på någon nivå, och måste därför klassas som "exceptional talent" för att kunna spela för Arsenal.
Det ska dock klubben vara positiva till att det går att ordna.

Det har snackats om att brassen har en utköpsklausul hos Villarreal på 20 miljoner Euro. Men transfersumman som nämnts det senaste dygnet är mellan £6-15 miljoner.