Medlemmar: 7639 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kieran Gibbs är hungrig på fler framgångar.

"Man City-matchen visade att vi är att räkna med"

lör 31 jan 2015 kl 15:14

Starten var en besvikelse - men senaste tiden har varit bra. Nu hoppas Kieran Gibbs att Arsenal kan avsluta säsongen starkt.

Gibbs snabbfrågor

Med vilken känsla kliver du in till Villamatchen?
- Det känns bra. Laget har presterat bra och vi har skaffat oss bra resultat på slutet. Vi bygger vidare på segerraden så jag ser fram emot matchen.

Vilket är ditt favoritmål du gjort för Arsenal?
- Det är faktiskt ett för ungdomslaget. Det var min första match på Emirates Stadium, i FA Youth Cup. Det var i en stor match mot Manchester United. Tyvärr vann vi inte cupen det året, men jag kommer alltid att minnas målet.

Om du var ett djur - vilket skulle du vilja vara?
- Bra fråga. Jag tror jag hade valt en grizzlybjörn. Men är en stor supporter av färsk lax, haha.

Vad vill du mest förbättra i ditt spel?
- Jag skulle vilja göra fler assist, det ska vara en del av mitt spel och det skulle hjälpa laget att göra fler mål.

Om du kunde spela ihop med vem som helst - vem skulle du välja?
- Jag skulle backa tiden och säga Dennis Bergkamp. Han är min favoritspelare och jag skulle ha älskat att att få spela ihop med honom.

Har du någonsin blivit starstruck?
- Ja, när jag träffade Roger Federer på Emirates Stadium.

Vilken är den arena du helst spelar på bortsett från Emirates?
- Definitivt Signal Iduna Park i Dortmund. Det har varit fantastisk stämning varje gång vi spelat där.

Vem skjuter hårdast i Arsenal nu när Podolski lämnat?
- Förmodligen Alex Oxlade-Chamberlain. Olivier Giroud är med i toppen också tror jag.

Vem har snyggast frisyr i laget?
- Jag vet inte, men jag skulle vilja se Tomas Rosicky piffa till det lite.

Arsenal har vunnit 11 av 14 matcher efter det tunga nederlaget hemma mot Manchester United i slutet av november.
Några av dem är visserligen cupmatcher - men räknar vi poäng från dessa 14 fajterna har Arsene Wengers lag tagit 34 av 42 möjliga pinnar.
Ett starkt facit.
Och 2-0-segern borta mot Manchester City för snart två veckor sedan gav Arsenalspelarna extra mycket självförtroende.
- Den matchen var lite av en vändpunkt, säger Kieran Gibbs i en längre intervju med Mirror.

Det var ett tydligt annat Arsenal som gick in för att säkra defensiven i första hand. Men omställningarna och kontringsspelet funkade perfekt och trots lågt bollinnehav kunde man åka hem med tre mycket sköna poäng efter en prickfri insats.
- Ibland tar det en match för att ändra dynamiken, inte bara i matchen utan i ligan. Vi gjorde det medvetet och det hade stor betydelse för ligan, säger Gibbs.

Gibbs har haft lite småskador under säsongen - men allt som oftast varit bra när han har spelat.
Nu hoppas vänsterbacken att både den egna och lagets form håller i sig.
- Ifjol var vi i ligaledning nästan hela säsongen, men tappade på slutet. Nu har vi en bra chans att verkligen komma i form så får vi se vart det tar oss. Jag försöker bara se till nästa match som är Aston Villa. Man kan inte sätta upp några gränser. Vi har massor att spela för. Det är bara för alla att se vad det är. Vi villa anamma det och ta kontroll över situationen, säger Gibbs.

Om sitt eget spel säger Gibbs:
- När jag har spelat tycker jag att min form varit bra hela tiden. Kanske var jag mer jämn överlag förra säsongen, men statistikmässigt är jag tillbaka vilket är bra för mig. Mina säsonger har alltid varit uppdelade i två. Jag vill vara bra över en hel säsong so de närmaste fem månaderna är viktiga för mig.
Nästa sommar är det EM - och då vill Gibbs, som varit med i det engelska landslaget på slutet, gärna vara med.
- Det är en stor turnering som jag verkligen vill vara med i, det är en annan anledning för mig att avsluta den här säsongen starkt.

Vänsterbacken pratar också en del om Alexis Sanchez - som ofta spelar framför Gibbs i planen.
Engelsmannen är full av beundran för sin chilenske polare.
- När du har en spelare som honom framför dig som är full av energi så smittar det av sig. Han är en riktigt inflytelserik spelare, en ledare. Det har varit ett sant nöje att få spela med honom. Han är en komplett spelare med en enorm uthållighet. Han springer som man gjorde i skolan, stannar aldrig. Till och med dagen efter en match springer han omkring som om han inte hade spelat när han förmodligen springer längst av oss alla på matcherna.

I samband med intervjun med Mirror svarade även Gibbs på Sportlobsters läsarfrågor. Ni hittar vänsterbackens svar i faktarutan här ovan till höger.