Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det var mycket jubel på Emirates idag.

Säsongens största seger efter uppvisning

sön 1 feb 2015 kl 16:46

Under hösten kallades ett Alexis-dominerat Arsenal för ett “one man team”. Idag kom laget till spel utan chilenaren. Resultatet? 5-0.

Arsene Wenger valde att fortsätta med Özil och Walcott i startelvan, medan Mertesacker och Bellerin var tillbaka i backlinjen och Ospina i målet. Alexis saknades dock helt i truppen på grund av en lättare lårskada. Arsenal öppnade matchen fint och dominerade spelet. Efter bara ett par minuter rann Walcott igenom, men hemmaförsvaret hann upp honom efter djupledslöpningen och täckte ut bollen till hörna. Efter knappt tio minuter fick Arsenal ett nytt friläge sedan Özil känsligt klackskarvade ett uppspel vidare i mittcirkeln till Giroud som ohotad fick springa mot Guzan i Villamålet. Fransmannen såg ut att slarva bort läget när han inte riktigt fick med sig bollen, men hann lyckades på något sätt få ordning på fötterna och chippade snyggt bollen över den utrusande målvakten.

Hemmalaget fortsatte föra spelet efter målet och skapade ett antal chanser medan Ospina inte behövde anstränga sig särskilt mycket för att hålla nollan intakt. Cazorla var nära att göra 2-0, men prickade stolpen och Özil fick ett mål bortdömt på grund av en hårfin offside på Cazorla i momentet före. Villas bästa chans fick Weimann som fick ett bra nickläge efter ett inlägg, men Ospina var bra med och räddade innan Bellerin fick undan returen.

Aston Villa försökte flytta upp spelet i den andra halvleken, och Arsenal var inte fullt som dominerande under en tiominutersperiod. Det var dock tydligt att hemmalaget när som helst skulle kunna komma i en kontring - och det var precis vad som hände. Walcott drev upp bollen på högerkanten och fick fram den till Giroud som i sin tur fick bjuda igen till Özil som kom i djupled och fick friläge. Tysken tog emot bollen innan han mycket välplacerat sköt in 2-0 vid Guzans bortre stolpe.

Drygt fem minuter senare kom Arsenal i en ny snabb omställning. Ospina kastade ut bollen till Walcott som fick drev upp bollen på vänsterkanten innan han hittade Cazorla mitt på planen och fortsatte sin löpning in mot straffområdet. Spanjoren tog emot bollen, avancerade och hittade tillbaka till Walcott som vände bort från en back och fick öppet läge. Avslutet andades gammal god Walcott-klass och lämnade Guzan utan chans. 3-0 till Arsenal efter ett lysande anfall.

Wenger bytte in Akpom och Rosicky mot Walcott och Giroud och den förstnämnde fixade omgående en straff till Arsenal. Han sprang till sig ett friläge mot Guzan, men fick bollen för långt ifrån sig sig. Akpom fick dock foten på bollen innan Villamålvakten rev ned honom. Cazorla har varit säkerheten själv från straffpunkten den här säsongen, men dagens straff var en av de mindre säkra. Han sköt rakt på Guzan, men skottet var för hårt för att målvakten skulle klara av att styra ut bollen - 4-0.

Arsenal fortsatte trilla boll och fortsatte skapa chanser. Akpom hade några chanser att göra sitt första mål för The Gunners, men han lyckades inte. Istället var det Bellerin som fick spräcka sin nolla i Arsenaltröjan efter ett välplacerat skott som gick i mål via stolpen.