Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger myser över tredje raka trepoängaren.

Wenger: "Kan inte klaga på någon"

sön 1 feb 2015 kl 17:52

Efter storsegern mot Aston Villa var Arsene Wenger nöjd med spelarnas attityd såväl offensivt som defensivt.

Arsenal besegrade Aston Villa med 5-0 och Arsene Wenger var nöjd med lagets spel såväl offensivt som defensivt.
- En positiv insats för vi höll nollan, och vi vet att vi kan göra mål. Vi var tvungna att ha tålamod för Aston Villa försökte stoppa oss från att komma framåt genom att blockera våra anfall tidigt. Efter hand kunde vi spela igenom försvarslinjen och det gjorde skillnaden. Vi spelade mer direkt och när vi passade igenom deras försvar såg vi farliga ut, säger Wenger till Sky Sports.
- Jag är mest nöjd med attityden i till försvarsspelet. Även när vi ledde med 3-0 och 4-0 var det ingen som inte jobbade hem och det är viktigt att alla har respekt för det spel vi vill spela både offensivt och defensivt matchen ut.

Mesut Özil spelade från start för andra matchen i rad efter skadeuppehållet och Wenger menar att formen är på väg för tysken.
- Özil tog chansen idag, men man kan inte klaga på någons insats idag. Mesut börjar komma i matchform igen, men det tar alltid några matcher innan man gör det efter en skada.

Theo Walcott sa efter matchen att andra halvlek var den mest ensidiga han har sett, men Arsenalmanagern är av en annan åsikt.
- Jag håller inte med, men det var ett tungt slag mentalt för Aston Villa när vi gjorde det andra målet. Det gjorde det lätt för oss och svårt för dem att komma tillbaka.

Detta var Arsenals tredje ligaseger i rad och dessutom första gången laget lyckas med en sådan svit den här säsongen.
- Det är viktigt att vinna match efter match, och det är också en påminnelse till oss att vi inte har gjort det förrän nu. Vi måste fortsätta vara fokuserade framöver. Vi har saknat jämnheten på grund av alla skador, men nu börjar alla komma tillbaka.