Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bra försvar - ger många jubel!

"Southampton var en väckarklocka"

tor 5 feb 2015 kl 10:57

Mittbacken Per Mertesacker säger att Arsenal jobbat hårt med det defensiva efter förlusten i Southampton - något som gett fem raka segrar.

Det har snackats en del i media om att Arsenalspelarna själva satte ihop ett möte för att diskutera läget efter det tunga nederlaget i Southampton på nyårsdagen.
När The Gunners åkte till Manchester lite drygt två veckor senare var det helt annat lag som klev ut.
Supersolida i defensiven och vassa framåt. Rykten sade att det var spelarna som bestämt taktiken och att Arsene Wenger fått backa från sitt vanliga spel sipprade ut.
Men de uppgifterna har aldrig bekräftats.
Dock har mittbacken Per Mertesacker pratat om den sista tidens matcher och vad som skett i laget.
-Det var ett rejält bakslag mot Southampton, en riktigt dålig start på det nya året. Efter den matchen lovade vi oss själv att komma ut ur bekvämlighetszonen och blir mer fokuserade. Speciellt när det kommer till det defensiva jobbet. Och då inte bara fyrbackslinjen. Det är kanske det viktigaste för oss, att fokusera. Efter det har vi spelat bra, speciellt defensivt.

Arsenal har 10-0 och tre raka vinster i ligan och 5-2 och två avancemang i FA-cupen efter förlusten i Southampton.
- Man ser snabbt fördelen av att alla inser att det defensiva arbetet är viktigt och jag tror att alla insåg det ganska snabbt efter förlustmatchen i Southampton. Ibland behöver man en väckarklocka för att förstå vad som är viktigt.

- Vi har sett mycket bättre ut defensivt på slutet, speciellt mot Manchester City. Där såg man förändringen mest. Tidigare år har vi åkt dit och trott att vi kan spela vårt eget spel, men ibland behöver man kanske göra något annorlunda för att överraska och kanske var det vinnarreceptet.

Arsenal åker de få kilometrarna till White Hart Lane på lördag och möter Tottenham i ett mycket prestigefyllt derby.
Förra säsongen hade Arsenal tre raka derbysegrar.
I år slutade höstmötet 1-1 på Emirates.
Mertesacker säger att matchen på lördag blir ett riktigt test.