Medlemmar: 8120 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud hade ingen rolig eftermiddag på White Hart Lane.

Arsenal tappade ledning - och derbyföll

lör 7 feb 2015 kl 15:50

Arsenal ledde med 1-0 i paus. Men Spurs vände och vann derbyt med 2-1.

Arsenal kom till start med en ändring i startelvan jämfört med matchen mot Aston Villa förra helgen, Danny Welbeck var tillbaka från skada och ersatte Theo Walcott på högerkanten. Och det var just Welbeck som startade anfallet som ledde till Arsenals 1-0-mål i den 11:e minuten. Engelsmannen ryckte kraftfullt förbi Danny Rose på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till Olivier Giroud vars misslyckade avslut styrdes fram till Mesut Özil som var klinisk i avslutningen.
Målet och någon enstaka chans till var det som Arsenal lyckades med offensivt i första halvlek som dominerades av hemmalaget. Ospina i Arsenal-målet hade en svettig första halvlek när Arsenal, liknande City-matchen för några veckor sedan, låg väldigt lågt med hela laget och lät Tottenham styra matchen. Trots många skott på mål och stort spelövertag för hemmalaget höll sig resultatet 0-1 till pausvilan, mycket tack vare fina räddningar av Ospina.

Andra halvlek blev dock en mardröm för Gunners. Spelet jämnade ut sig något men Spurs kunde göra både 1-1 och 2-1 genom två mål av Harry Kane. 1-1-målet inprickat i minut 56, efter en hörna där Ospina först gör en bra räddning på en nick men där Kane sedan kan slå in returen i öppet mål.
Efter 1-1-målet hade båda lagen ett antal chanser att avgöra matchen men det såg länge ut att gå mot ett oavgjort resultat när ett inlägg från Bentaleb hittade Kane som nickade in 2-1 otagbart för Ospina. En riktigt tung förlust för Gunners som samtidigt såg Tottenham gå förbi i tabellen och placera Arsenal på en sjätteplats en poäng efter Spurs.
Nästa match för Arsenal är hemma mot Leicester City på tisdag kväll.