Medlemmar: 2712 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Serge Gnabry återvände till spel med U21 under måndagen efter fyra månaders frånvaro med knäskada.

U21 segrade uppe i Newcastle

tis 10 feb 2015 kl 16:32

Arsenal U21 är med i toppen utav Barclays U21 Premier League Division 2. Under måndagskvällen besökte man St. James´ Park i Newcastle för ett möte med The Magpies.

Över 1 300 personer hade tagit sig till St. James´ Park på måndagen för att bevittna den trettonde omgången i den andra divisionen för U21-lagen. På grund utav en allt sämre säsong förra året blev Arsenal degraderade till Division 2 men är nu på jakt efter en topplacering som betyder uppflyttning. Måndagens möte med Newcastle var något utav en 6-poängsmatch då det är just laget från norra England som toppar serien för tillfället.

Alex Iwobi gav Arsenal ledningen efter en halvtimmes spel då han skar in från kanten och avslutade snyggt i det bortre hörnet. Kvitteringen ifrån Newcastles sida dröjde inte länge i den andra halvleken och gjordes utav Dan Barlaser. Arsenal skulle dock få sista ordet i matchen då anfallaren, Austin Lipman satte det avgörande 2-1 på tilläggstid.

Första halvlek

Arsenal startade matchen klart bäst och hade ett flytande passningsspel med många fina kombinationer. Dan Crowley som varit i lovande form under större delen av säsongen fick Arsenals första målchans i matchen då man spelade sig in i boxen. Nästa läge för Arsenal skulle Alex Iwobi få efter att Gedion Zelalem frispelat honom med en klack. Freddie Woodman räddade dock Iwobis avslut men han skulle få sin revansch en stund senare.

I nästa offensiva attack skulle öppningsmålet i matchen komma. Alex Iwobi fick bollen på högerkanten och vek in i banan, förbi två försvarare innan han lågt placerade in bollen i det bortre hörnet. 1-0 to The Arsenal!

Andra halvlek

Hemmalaget kom ut med nya krafter till den andra halvleken och visade att man ville förändra matchbilden. Det skulle endast dröja tio minuter innan ställningen var utjämnad också. Deyan Iliev i Arsenal-målet släppte retur på ett skott och då var Barlaser framme och på volley slog in returen.

Austin Lipman byttes in med 30 minuter kvar att spela och han skulle bringa ny energi till Arsenal som just då verkade något krampartat. Redan efter ett par minuter tvingade han Woodman till att agera då han nådde högst på en Crowley hörna. Det avslutet räddades men innan matchen helt var över skulle Lipman få det sista ordet. Den offensiva talangen skulle återigen vara framme med huvudet, denna gången var det på ett inlägg ifrån Aaron Eyoma, och denna gången lyckades han få bollen i nät vilket betydde första segern i ligan sedan Brighton borta 1 december.

En positiv notering ifrån matchen var att Serge Gnabry fick 65 minuter i benen efter sin fyra månaders långa frånvaro med en knäskada.

Vi kan även tillägga att Arsenals U17-lag just nu befinner sig i Qatar för spel i Al Kass International Cup. Strax efter lunchtid på tisdagen spelade man kvartsfinal mot River Plate ifrån Argentina. Det blev seger med 1-0 efter mål utav Kaylen Hinds vilket betyder spel i semifinal mot antingen PSG eller Aspire International.