Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Giroud att spela - och nätar han igen?

Giroud: "Så ska vi undvika ett cup-fiasko"

fre 13 feb 2015 kl 16:29

Olivier Giroud uppmanar Arsenal att starta med högsta växel i söndagens drabbning mot Middlesbrough för att undvika att åka ur FA-cupen.

Middlesbrough kommer till Emirates med en 2-0-vinst mot Manchester City i den fjärde rundan av turneringen och Giroud är fast besluten att deras resa slutar nu.
- Eftersom de har kommit såhär långt i FA-cupen så har de slagit ett bra lag, såsom City och det måste vi ha i åtanke. Vi måste spela vårt spel som vi vet att vi är bra på. Vi kan inte bjuda in dem i matchen och ge det självförtroendet, säger Giroud till Arsenal Player.

- Det kommer bli en tuff match, speciellt eftersom det är FA-cupen. Vi är väl medvetna om att de spelar i en lägre serie än oss, och de vill inget annat än att knäppa till oss på vår hemmaplan. Vi måste vara på tå från första minuten. Vi brinner verkligen för FA-cupen, speciellt eftersom vi vann förra året. Vi kanske har lite mer erfarenhet än Middlesbrough och förhoppningsvis lyckas vi försvara titeln.

Olivier Giroud anslöt till Arsenal för 2,5 år sedan, men det hade kunnat bli något helt annat för den franske landslagsanfallaren. Han kunde nämligen ha spelat för Middlesbrough.
- Ja det stämmer, säger han och skrattar.
- Middlesbrough och Celtic var tapeten på den tiden. De var ett bra lag då. Idag är de på väg tillbaka till Premier League. Det ska bli ett nöje att spela mot dem och det kommer påminna mig om när jag spelade för Tours.