Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Olivier Girouds två mål sänkte Boro i FA-cupen.

Girouds dubbel sänkte Middlesbrough

sön 15 feb 2015 kl 18:51

Arsenal är vidare till sjätte omgången av FA-cupen. Olivier Girouds två snabba mål i slutet av den första halvleken sänkte Middlesbrough.

Middlesbrough kom till Emirates med gott självförtroende. Laget har radat upp segrar i Championship och ligger just nu på andra plats. I fjärde omgången av FA-cupen besegrade “Boro” Manchester City på bortaplen. Mot ett Arsenal i god form kammade man dock noll, för det här var en match som The Gunners kontrollerade från första till sista minut. Därmed är Wengers mannar klara för kvartsfinal i FA-cupen.

Arsene Wenger gjorde ett antal förändringar i startelvan jämfört med veckans match mot Leicester. Mest noterbart var att Gabriel fick göra debut i mittförsvaret. I övrigt var Szczesny tillbaka i målet, och verkar därmed få ta rollen som FA-cupmålvakt den här säsongen.

Arsenal inledde matchen i högt tempo och tog snabbt befälet med tuff press och snabbt passningsspel som gjorde att Middlesbrough knappt fick låna bollen. De riktigt heta chanserna uteblev dock under de första 25 minuterna. Ett par distansskott från Giroud och en frispark från Cazorla var det Arsenal lyckades skapa.

Det var inte oväntat att matchens första mål gjordes av Arsenal, och det kom efter ett mönsteranfall där hela laget var med i uppbyggnadsfasen. Alexis fick tag i bollen framför gästernas backlinje och hittade Welbeck i halvmånen framför straffomårdet. Engelsmannen släppte bollen till Cazorla som i sin tur hittade Gibbs som kom i en löpning på vänsterkanten. Arsenalbacken såg Giroud framför mål och hittade anfallaren som hittade luckan mellan Boromålvakten Mejias och gjorde 1-0.

Två minuter senare satte Giroud även 2-0. Arsenal fick en hörna och fransmannen ryckte ifrån sin markerare och gick mot första stolpen. Alexis hörna nådde Giroud som bredsidade in bollen på volley.
Arsenal kontrollerade spelet halvleken ut och gästerna mäktade bara med ett skott från distans som Szczesny inte hade några som helst problem med att klara.

I andra halvleken var matchbilden lik den första. Arsenal spelade kontrollerat och tekniskt skickligt. Middlesbrough var numret för litet och hade ingen chans att rubba hemmalaget. Det var tydligt att Arsenal hade mer att ge, men idag fanns ingen anledning att lägga i högsta växeln.

Arsenal skapade en hel del chanser. Bland annat fick Alexis se sin nickskarv efter en frispark monsterräddas av Mejias och inbytte Theo Walcott fick ett frläge som även det räddades av målvakten. Boro skapade ett par chanser i slutet av matchen där Kike kom närmast med en nick i stolpen.

Arsenal avancerar till kvartsfinal. Lottningen sker på måndagskvällen.