Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger var belåten med såväl anfalls- som försvarsspel.

Wenger: “Giroud är en toppspelare”

sön 15 feb 2015 kl 19:51

Arsene Wenger såg sitt Arsenal ta en säker seger mot Middlesbrough. Han var givetvis belåten med det på presskonferensen efter matchen.

- Vi kontrollerade matchen. Vi släppte till en målchans, men jag är nöjd med hur vi anföll och att vi var fokuserade i försvarsspelet. Vi inledde matchen i högt tempo med god rörlighet och teknisk kvalitet. Det kan ha varit så att vi tappade koncentrationen något efter 2-0, men jag är nöjd, säger Wenger.
- Det var en bra dag för oss för vi vet att Middlesbrough är ett bra lag. Det var viktigt att vi inte tillät dem att göra 2-1 för det är ett tekniskt skickligt och välorganiserat lag.

Olivier Giroud blev matchvinnare med två snabba mål i den första halvleken och Wenger hyllar fransmannens utveckling.
- Giroud var riktigt bra. Han är en annan spelare än den han var när han kom hit tack vare att han har förbättrat sin rörlighet och tekniska förmåga. Han jobbar stenhårt på träningarna och har blivit en toppspelare.

Wenger lät Gabriel debutera för Arsenal i matchen och Arsenalmanagern gillade vad han såg.
- Det var en intressant debut att se. Han var koncentrerad, visade vilja och att han har snabbheten. Vi har mer att vänta från honom för han är dessutom väldigt bra i passningsspelet. Han har inte språket ännu, men intelligenta spelare kompenserar det blick för spelet.