Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Inget avancemang för Ainley och U18-laget i FA Youth cup.

Respass i FA Youth Cup

tis 24 feb 2015 kl 15:53

Frans De Kats mannar i Arsenal Youth åkte ur FA-cupen under måndagen då Crewe gästade London. Detta var bara en utav många besvikelser ifrån ungdomarna denna säsong.

Arsenals ungdomar spelade under måndagskvällen mot Crewe Alexandra i den femte rundan utav FA Youth Cup. Matchen som blivit uppflyttad två gånger om på grund utav dålig plan i Boreham Wood flyttades till The Hive i Barnet. Om detta hade någon påverkan på Arsenals prestation låter vi vara osagt men detta skulle bli en mindre rolig afton för ungdomarna. Respass mot Crewe efter förlust 3-2 och en bedrövlig insats summerar mycket av vad vi har fått se ifrån ungdomssidan denna säsong.

Första halvlek

En kvartsfinal mot Manchester City på Etihad Stadium stod på spel vilket borde ha varit en enorm motivationsfaktor. Inledningen på matchen visade dock att det var Crewe som kommit ut med mest energi och vilja att ta sig vidare. O´Neill hos gästerna serverade George Cooper som sköt över från distans men när den förstnämnde fick chansen i nästa läge skulle det bli mål. Arsenal reagerade inte på den anstormning som gästerna gjorde till en börja och när O´Neill alltså fick möjligheten att enkelt ta sig förbi försvarslinjen kunde han rulla in 0-1 i det bortre hörnet.

Crewe fortsatte att producera målchanser efter detta och hade det mesta utav spelet fram till slutet utav halvleken då Arsenal äntligen började få lite kontroll. Ainsley Maitland-Niles och Dan Crowley som ändå får anses som de mest talangfulla spelarna i startelvan hade varsitt läge strax innan paus men 1-0 stod sig.

Andra halvlek

Crewe startade även den andra halvleken bäst och det skulle belöna sig direkt. Brown hos gästerna gick på ett avslut som Ryan Huddart tvingades lämna retur på och returen gick rakt på försvararen, Stefan O´Connor och studsade in i mål. Detta självmål skulle dock väcka Arsenal en aning och repliken lät inte dröja på sig. I den 66:e minuten tog sig Aaron Eyoma förbi sin försvarare och hittade fram till Gedion Zelalem. Mittfältaren testade sig på en volley som ledde fram till att Stephy Mavididi kunde sätta dit reduceringen från nära håll.

Med ställningen vid 1-2 trodde många att det var en forcering och vändning på gång från Arsenals sida. Dessa förhoppningar skulle försvinna bara trettio sekunder senare då Crewe skulle göra sitt nästa mål i matchen. Brown mötte upp ett lågt inlägg vid första stolpen och satte dit 1-3. Arsenal skulle göra ett reduceringsmål i slutminuterna genom Marc Bola men detta var gästernas afton och det blev Crewe Alexandra som tog sig vidare till kvartsfinalerna.

Arsenal v Crewe Alexandra 2-3

Mål: 0-1 O´Neill (7), 0-2 Självmål (48), 1-2 Mavididi (66), 1-3 (67), 2-3 Bola (83).

Så spelade Arsenal:

Ryan Huddart – Renny Smith, Stefan O´Connor, George Dobson, Tyrell Robinson – Ainsley Maitland-Niles, Dan Crowley – Aaron Eyoma, Gedion Zelalem, Chris Willock – Stephy Mavididi

Avbytare: Marc Bola, Hugo Keto, Harry Donovan, Ben Sheaf, Elliot Wright.