Medlemmar: 8707 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Coquelin har överraskat Wenger - och oss andra.

Wenger: "Han var inte i mina planer inför säsongen"

ons 4 mar 2015 kl 01:36

Arsene Wenger är imponerad av Francis Coquelins spel sedan återkomsten från Charlton - men erkänner nu att mittfältaren inte ingick i hans planer inför säsongen.

Arsene Wenger pratade ut om Francis Coquelin efter dagens presskonferens. Arsenaltränaren är överraskad av mittfältarens form och prestationer efter återkomsten från Charlton.
Men säger också:
- Han var inte med i mina planer i början av säsongen. Jag sade åt honom att ge absolut allt till jul, sedan skulle vi se vart det tog vägen tillsammans. Respekterar du det har du gjort ett stort jobb för klubben. Jag tänkte att om han inte spelar till jul är det bara sex månader kvar på kontraktet så skulle jag låta honom gå.
- Han var inte glad när jag kallade tillbaka honom från Charlton. Han spelade där och trodde att jag tog tillbaka honom bara för att täcka upp. Han förväntade sig att spela mot QPR, men fick inte spela och blev överraskad när jag spelade honom mot West Ham.

- Han har överraskat alla. Det enda jag gör är att aldrig säga aldrig till någon. I mitt jobb måste man vara open-minded. Man måste ta beslut, men aldrig stänga dörren helt för någon. Han vet att det är en möjlighet för honom nu. Ibland måste man vänta länge på sin chans och när du får den ... människan är ett konstigt djur. Ju mer du lidit innan, ju mer njuter man.
- Jag tror att han gått igenom mycket funderande, när han ifrågasatt sig själv. Många gånger säkert blivit förskräckt att han inte fått chansen, nu har han chansen som han inte vill tappa. Men han är en vinnare som vill vinna - det är därför han är så hängiven.

Wenger tror att en av nycklarna till Coquelins framgång på slutet är att han kan utnyttja sina styrkor på det centrala mittfältet.
-Jag tror att han analyserade väl vad han är bra på, att försvara på mitten. Han var mellan playmakern och box-till-box-spelare, men han är inte det. Han är en sittande mittfältare som kan vinna boll. Han begränsade sitt spel till det och skapade succé.

Återstår att se om Coquelin, med sitt brutna näsben, kommer till spel ikväll i derbyt mot Queens Park Rangers.