Medlemmar: 4215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Monreal gjorde 1-0 på Old Trafford i kvartsfinalen av FA-cupen.

Bradford eller Reading för Arsenal i FA-cupsemin

mån 9 mar 2015 kl 22:53

Direkt efter Arsenals dramatiska FA-cupskalp på Old Trafford skedde lottningen av semifinalerna. För Arsenal väntar vinnarna i omspelet mellan Reading och Bradford.

FA-cupstatistik

 Arsenal har vunnit 10 av 11 senaste kvartsfinalmöten
 Arsenal har varit i kvartsfinal 38 gånger, tre fler än tvåan Manchester United
 Arsenal har vunnit FA-cupen 11 gånger
 7 finaler har slutat i förlust
 Arsenal och Manchester United toppar statistiken över både finaler och segrar

Arsenal stod för en stark insats på Old Trafford när Manchester United besegrades med 2-1. Efter matchen genomfördes lottningen till semifinalerna på rekordkort tid men Arsenal får vänta på vilka som blir motståndare i FA-cupsemifinalen.

Motståndare blir nämligen vinnarna mellan Reading och Bradford, som spelade 0-0 på Valley Parade under lördagen. Omspel väntar alltså för Bradford, på en tiondeplats i League One, och Reading, på en artondeplats i Championship. Den matchen spelas på måndag den 16 mars i Reading. 

I den andra semifinalen kommer Aston Villa få möta vinnarna mellan Blackburn och Liverpool, ett omspel som spelas så sent som 7 april. Semifinalerna spelas på Wembley Stadium helgen 18-19 april, än är det inte fastställt vilken dag Arsenal spelar.