Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger - på väg mot Wembley igen.

Wenger: "En moralhöjare"

tis 10 mar 2015 kl 00:13

Segern på Old trafford kan stärka Arsenal inför ligaavslutningen och CL-returen mot Monaco. En viktigt seger med andra ord, enligt Arsene Wenger.

- Vi ville starta matchen utan att vara för försiktiga. Vi försökte vara på tårna från start och pressa motståndarna och ha ett högt passningstempo. Jag tycker att vi lyckades väl med det. Vi spelade bra och förtjänade att vinna matchen, säger Wenger till BBC.

Förre United-spelaren Danny Welbeck, som avgjorde matchen med en halvtimme kvar, buades ut av sina tidigare supportrar när han byttes ut. Wenger hyllar sin anfallare och menar att han inte ville provocera hemmapubliken när han jublade efter målet.
- Jag tror att han bara ville fira sitt mål. Han arbetade väldigt hårt idag och han belönades med ett mål.

Arsenal är i semifinal i FA-cupen för andra året i rad och är nu mångas favorit till titeln. Wenger tonar ner förväntningarna.
- Vi lever i den verkliga världen och tar en match i taget. Vi vill utmana i alla turneringar och dagens resultat kan vara en moralhöjare inför kommande matcher.

För Arsenals del väntar Bradford eller Reading i semifinalen och även om Arsenal är favorit att vinna den matchen oavsett motstånd tar Wenger inte ut segern i förskott.
- Förra året spelade vi en tuff match i semifinalen på Wembley och vi förväntar oss en ny tuff match. Vi har mött Bradford förr och känner till vad de kan göra.