Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Angel di Maria blev utvisad efter en filmning och en tröjdragning...på domaren.

van Gaal sågar di Marias utvisning: "Inte så smart"

tis 10 mar 2015 kl 00:34

Det var en märkbart nedstämd Louis van Gaal som mötte pressen efter att hans United åkt på en tung förlust hemma mot Arsenal i kvartsfinalen av FA-cupen.

Arsenal tog ledningen i den första halvleken genom Nacho Monreal men Manchester United kvitterade bara minuter senare genom Wayne Rooney. I den andra halvleken gjorde Unitedsonen Danny Welbeck 2-1 för Arsenal, vilket blev matchvinnande. Hemmamanagern Louis van Gaal var väldigt besviken när han mötte pressen efter förlusten.
- Vi förlorade på grund av oss själva, inte motståndarna, och det är det värsta. Vi gav bort bollen i ett område du inte får ge bort bollen och det är en väldig besvikelse, sa Unitedmanagern på presskonferensen efter uttåget ur FA-cupen.

Sju gula kort mot två för motståndarna. För ovanlighetens skull var det hemmalaget United som blev tilldelade flest kort i en match på Old Trafford. Angel di Maria lyckades med konststycket att dra på sig två gula kort inom loppet av några få sekunder. Först genom en filmning och direkt efteråt för att ha dragit domare Michael Oliver i tröjan i protest mot det gula kortet. Louis van Gaal var inte helt nöjd med di Marias tilltag:
- Varje spelare vet att du inte kan röra domaren men det gjorde han och då kan domaren visa det röda kortet eller, som i det här fallet, det gula. Det var inte så smart av honom [di Maria]. Det är svårt att hålla känslorna i styr under en sådan här match men jag hade också sagt innan matchen att det är lätt hänt att det blir ett rött kort i sådana här möten, fortsatte holländaren.

Inte heller Uniteds målskytt Wayne Rooney tyckte att det röda kortet var något att snacka om:
- Det var en svår match för domaren och jag tycker att han gjorde rätt i majoriteten av besluten. Vi är besvikna på oss själva, inte på domaren, sa Rooney efter matchen.
Rooney ansåg även att Danny Welbeck gjorde rätt som firade segermålet:
- Självklart ska han fira. Som fotbollsspelare ligger hans lojalitet med Arsenal nu, menade Rooney.