Medlemmar: 8817 st.

Arsenal är ute ur Champions League trots en bra insats i Frankrike.

Så nära ...

tis 17 mar 2015 kl 23:10

Det blev spännande till slut, men Arsenal lyckades inte vända underläget mot Monaco. Matchen slutade 2-0 till Gunners vilket resulterade i att Monaco gick vidare i Champions Leagues på fler gjorda bortamål.

Wenger ställde som väntat en offensiv elva på banan, med Santi Cazorla och Mesut Özil som spelfördelare på mittfältet och Alexis Sanchez, Danny Welbeck och Olivier Giroud i anfallet. Förutsättningarna var klara. Tre mål från Arsenal var tvunget om det skulle bli fortsatt spel i turneringen.

Första halvleken började trevande där framförallt Monaco fick stå för det offensiva spelet. Efter kvarten spelad hade dock Arsenal tagit över och resten av halvleken skulle präglas av ett Monaco som backade hem med hela laget och lät Arsenal styra spelet medan bortalaget försökte hitta luckor i fransmännens täta defensiv. Gunners hade dock svårt att få till de riktigt heta chanserna, en nick strax utanför av Olivier Giroud och en offsideavblåst Laurent Koscielny som avslutade i ribban var det närmaste man kom första halvtimmen. Efter trettiofem minuters spel kom ändå det viktiga ledningsmålet för Arsenal. Giroud spelades fri i straffområdet av Danny Welbeck och avslutade i magen på utrusande Subasic, men fick på returen chansen att slå in bollen och gjorde inget misstag när han dunkade in bollen i nättaket. Efter målet märktes det att Arsenal fick ny energi och man hann skapa ett flertal lägen innan paus dock utan resultat.

Andra halvlek såg i stort sett ut precis som den första. Arsenal fortsatte att styra spelet men hade svårt att skapa vassa lägen. Närmast kom Özil som hade en frispark som räddades av Subasic. Arsenal gjorde två offensiva byten när Francis Coquelin ersattes av Aaron Ramsey och Welbeck av Theo Walcott. Det gav resultat i matchminut 79. Ett fint kombinationsspel på vänsterkanten slutade med ett inlägg som Walcott avslutade klockrent i stolpen, Monaco lyckades dock inte få bort bollen ur straffområdet utan den hamnade hos Ramsey som inte gjorde något misstag i avslutningen och 0-2 var ett faktum. Nu krävdes endast ett mål och avancemanget skulle vara klart för Arsenal men trots stort tryck mot Monacos straffområde i slutminuterna lyckades de inte få in bollen och matchen slutade 0-2. 3-3 totalt innebar därmed avancemang för Monaco och uttåg ur turneringen för Gunners. Det visade sig, trots att Arsenal kanske var bättre sett över 180 minuter, att Arsenal än en gång åker ur Champions League efter att ha gjort en dålig insats i första matchen men ändå varit nära att vända i returen.