Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hittar Alexis tillbaka till formen på lördag?

"Vi kan bara vinna våra matcher"

fre 20 mar 2015 kl 12:00

Arsene Wenger säger att Arsenal är för långt bakom Chelsea i titelracet just nu - men kan The Gunners behålla senaste tidens facit vet man aldrig vad som kan hända.

Arsenal reser till Tyneside för möte med Newcastle United imorgon lördag. The Gunners är trea i Premier League-tabellen, sju poäng efter serieledande Chelsea som har en match mindre spelad.
Igår på presskonferensen fick Arsene Wenger, som vanligt, frågor om han tror och tycker att Arsenal är med racet om ligaguldet.
- För tillfället är vi lite för långt efter Chelsea, säger han.
- Men varje vecka har vi en möjlighet att komma närmare. För att det ska hände behöver vi positiva resultat och Chelsea, negativa.

Arsenals ligafacit sedan nyår är fint med åtta segrar på tio matcher. Om man räknar in FA-cupen och Champions League har Wengers mannar 13 segrar på de 15 senaste matcherna.
- Det är det enda vi kan påverka, att göra bra resultat. Jag tror Chelsea är i en bra och säker position. De har också en match mindre spelad och är nog lite för långt före oss för tillfället, säger Wenger.
Bakom Chelsea är det tight i tabellen.
Manchester City har 58.
Arsenal 57.
Manchester United 56.
Liverpool 54
Och Tottenham och Southampton har 50 poäng.
- Det är väldigt tight. Vi är hack i häl på City, men precis bakom oss finns United och Liverpool. Varken Tottenham och Southampton är inte heller helt borta. Nu är det bara upp till oss själva och våra insatser till slutet av säsongen. Jag säger inte att bli tvåa är bra. Jag tänker bara på hur vi kan vinna våra nästa match mot Newcastle efter att ha gett allt i tisdags i Monaco.