Medlemmar: 7604 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Welbeck kan finnas med mot Liverpool - trots knäskadan han ådrog sig under landslagsuppehållet.

Kvartett tillbaka i träning – Welbeck nära spel

tor 2 apr 2015 kl 11:45

Arsene Wenger kom med positiva besked på dagens presskonferens. Det var länge sedan skadeläget var så här ljust för Arsenal.

Wenger meddelade på skärtorsdagens förmiddag att Danny Welbeck och Jack Wilshere kan finnas med i matchtruppen mot Liverpool på lördag. Welbeck tvingades bryta Englands landskamp mot Litauen i fredags med knäproblem och lämnade landslagssamlingen för att få behandling av Arsenals läkarteam. Enligt Wenger är han aktuell för spel på lördag.
- Det finns en chans, sa Arsenalmanagern på presskonferensen.

Även Jack Wilshere, som har varit borta sedan november på grund av en fotledsskada, har en liten chans att vara med i truppen.
- Jag vet inte om Jack kommer vara med ännu.

Det står dock helt klart att Alex Oxlade-Chamberlain missar matchen. Engelsmannen skadade sig i FA-cupmatchen mot Manchester United för en knapp månad sedan och är ännu inte redo för spel.
- Alex är tillbaka i träning, men han kommer inte vara tillgänglig för spel.

Utöver Wilshere är ytterligare tre långtidsskadade spelare tillbaka i full träning. Mikel Arteta, Mathieu Debuchy och Abou Diaby spelade tillsammans med Wilshere en träningsmatch mot Brentford på Arsenals träningsanläggning i tisdags.
- Arteta, Debuchy och Diaby är inte tillgängliga för spel på lördag.

Arteta har varit skadad sedan november och opererade i januari fotleden efter långvariga problem. Debuchy skadade axeln i matchen mot Stoke i januari och Diaby har bara deltagit i en match den här säsongen på grund av sina ständigt återkommande skadebekymmer.