Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenaljubel hela eftermiddagen!

Påskfyrverkeri - Arsenal utklassade Liverpool

lör 4 apr 2015 kl 15:46

Arsenal inledde påskhelgens Premier League-omgång på bästa möjliga sätt. I slutminuterna av den första halvleken gjorde laget tre mål och Liverpool var aldrig i närheten av hemmalaget, som verkligen imponerade.

Det var ett Arsenal med ordinarie lag som tog tag i taktpinnen direkt i den första halvleken. Redan efter tre minuter fick Santi Cazorla iväg ett avslut som tvingade Simon Mignolet i Liverpools mål till en bra räddning. Kort efter fick Arsenal nästa läge. Bollen hamnade hos Aaron Ramsey som ren från straffpunkten inte fick till ett bättre avslut än att Mignolet återigen kunde rädda. Kolo Toure rensade sedan bort bollen precis framför fötterna på Cazorla.

Arsenal dominerade helt under den första kvarten och skapade flera lägen. Liverpool var väldigt blekt och slarvade mycket i försvarsspelet. Efter den inledande kvarten kom dock Liverpool in i matchen. Kort efter fick bortalaget sitt bästa läge under den första halvleken efter att Lazar Markovic frispelats. Ensam med David Ospina spelade Markovic dock alldeles för hårt i sidled mot Raheem Sterling och läget försvann.

I den 37:e matchminuten fick Hector Bellerin fritt fram att vandra in i Liverpools straffområde. Spanjoren tackade med ett välplacerat vänsterskott invid bortre stolpen till 1-0 för hemmalaget. Bara minuterna senare var det dags igen. Mesut Özil blev nedgjord av Sahko utanför straffområdet och tog själv hand om frisparken med ett minst lika välplacerat avslut vid Mignolets högra stolpe. Liverpoolmålvakten borde dock kanske ha räddat tyskens avslut. Och det var inte slut där. Med 45 minuter spelade hamnade bollen hos Alexis Sanchez som avlossade ett kanonskott från straffområdeslinjen, rakt upp i nättaket. 3-0 till hemmalaget efter den första halvleken.

I början av den andra halvleken fick Olivier Giroud ett bra läge att göra Arsenals fjärde mål i matchen. Fransmannens nick räddades dock reflexmässigt av Mignolet. Under de följande dryga tjugo minuterna hände inte mycket i chansväg. Efter 75 minuter feltajmade Bellerin en tackling på Sterling och Anthony Taylor kunde inte annat än att blåsa straff för bortalaget. Jordan Henderson slog en ganska dålig straff som Ospina var på men inte lyckades hålla på rätt sida mållinjen.

Bara minuterna efter reduceringen blev dock Liverpool decimerat till 10 man. Emre Can, som fått ett gult kort i den första halvleken, saxade obegripligt nog ner Danny Welbeck när engelsmannen förde bollen bakåt i planen. Can fick syna det gula kortet igen vilket innebar att tysken tvingades lämna planen med sex minuter kvar av matchen. Närmare än 3-1 kom aldrig Liverpool och sista ordet fick Arsenal. Giroud ville inte vara sämre än Özil och Bellerin utan dunkade på tilläggstid in 4-1-bollen i samma hörn som lagkamraterna tidigare gjort.