Medlemmar: 7613 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Med sina fem mål i mars utnämndes Giroud till månadens spelare.

Giroud och Wenger - bäst i mars

lör 4 apr 2015 kl 16:16

Fyra vinster på fyra matcher i Premier League och bortavinst på Old Trafford. Utöver 12 poäng och avancemang i FA-cupen kom utdelningen även i form av utmärkelserna månadens spelare och månadens manager i Premier League.

Bortsett från uttåget ur Champions League var mars en fulländad månad för the Gunners. Det blev sex segrar för Arsenal, fyra i ligan, en i FA-cupen och en i Champions League. Arsene Wenger belönades för detta med att utses till månadens manager av FA för första gången sedan september 2013. Det var fjortonde gången som fransmannen tilldelades utmärkelsen, som delats ut sedan säsongen 1993/94. Endast Alex Ferguson har fått priset fler gånger.

Olivier Giroud var verkligen tillbaka i fullgod målform under mars månad. Fransmannen gjorde fem mål på fyra matcher i Premier League och fick som tack priset månadens spelare av FA. Jämfört med Wenger ligger Giroud i lä eftersom det var första gången fransmannen tilldelades priset. Thierry Henry och Dennis Bergkamp fick båda två priset fyra gånger var under sina karriärer i the Gunners. Förutom målen i Premier League gjorde Giroud i mars även mål borta mot Monaco i Champions League. Giroud fortsatte på den inslagna vägen även i april när han avslutade lördagens match mot Liverpool genom att göra 4-1-målet.