Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger är nöjd med lagets utveckling.

Wenger: "Väldigt övertygande"

lör 4 apr 2015 kl 18:01

Arsene Wenger lyfte fram lagets positiva trend på presskonferensen efter 4-1 mot Liverpool. Dessutom hyllar han Hector Bellerin.

- Det finns alltid saker i en match som inte är perfekta, men jag kände att vi startade matchen med bra intensitet så att vi pressade Liverpool. Vi utnyttjade våra starka perioder i första halvlek och spelade med bra fart och skapade fina kombinationer i den offensiva tredjedelen, säger Arsene Wenger.<
- I andra halvlek handlade det mer om vara disciplinerande och att inte låta Liverpool komma in i matchen igen. Vi lyckades med det och 4-1 är väldigt övertygande i en väldigt viktig match.

Det är fortfarande matematiskt möjligt för Arsenal att vinna Premier League, men Wenger tonar ner Arsenals chanser.
- För att vi ska kunna vinna titeln måste vi spela perfekt och Chelsea får inte spela perfekt. Vi kan bara fokusera på det vi själv kan påverka, vilket betyder vår egen insats i matcherna och att fortsätta spela intensivt.

Arsenalmanagern resonerar också om säsongen som helhet. Att Arsenal drabbades av så många skador under första halvan av säsongen påverkade resultaten, men nu har det vänt.
- Vi rör oss framåt. Vi saknade viktiga spelare under inledningen av säsongen och det gjorde att vi tappade poäng. När vi har fått tillbaka alla skadade spelare ser man på antalet poäng vi har tagit att vi har kvalitet nog för att vara med och slåss i toppen.

Hector Bellerin gjorde matchens första mål och Wenger är förvånad över spanjorens utveckling.
- Han är en av säsongens överraskningar. Han är bara 20 år, men titta vad han gör som 20-åring. Han är bra en mot en och är också bra i det offensiva spelet. Idag gjorde han ett viktigt mål i en stormatch och det visar att han har mentaliteten att vara på den här nivån.