Medlemmar: 5259 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta närmar sig comeback i A-laget. På tisdagskvällen blev det knappa timmens spel med U21-laget.

Meriterat U21-lag besegrade Stoke

tis 7 apr 2015 kl 23:19

Arsenals U21-lag besegrade på tisdagskvällen Stoke med 4-1 på Emirates Stadium. Arsenal kom till spel med en namnkunnig elva - men det var en 18-årig nigerian som stal showen.

Arsenals U21-lag tog emot Stoke hemma på Emirates Stadium och man gjorde det med ett namnkunnigt lag. Jack Wilshere, Mikel Arteta, Abou Diaby och även Serge Gnabry spelade från start. Dessutom fanns uppmärksammande nyförvärvet Krystian Bielik med i startelvan.

Stoke inledde bäst och tog ledningen i matchen redan i den 8:e minuten genom Ollie Shenton. Arsenal kvitterade dock relativt snabbt genom 18-årige nigerianen Alex Iwobi. Samme man satte strax före paus även ledningsmålet. Då assisterad av Abou Diaby. Arsenal ökade på ledningen till 3-1 genom 16-årige Stephy Mavididi i den 76:e minuten som slog in returen på Jack Wilsheres volleyskott. I den 90:e matchminuten lyfte sedan Iwobi in sitt tredje mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 4-1.

Arsenals laguppställning:
Iliev
Maitland-Niles, O'Connor, Bielik, Ormonde-Ottevill
Gnabry, Diaby (72), Arteta (lagkapten) (59), Wilshere
Crowley, Iwobi
Avbytare: Mavididi (59), Pleguezuelo (72), Zelalem, Huddart, Dobson