Medlemmar: 5259 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere är tillbaka från sin långtidsskada och var inblandad i mycket under de 88 minuter han fick med U21.

Förlust för U21 i toppmatch

tis 14 apr 2015 kl 22:23

Flera A-lagsspelare fick speltid när Martin Keowns son sänkte Arsenal i U21-toppmötet på Emirates Stadium i måndags.

På lördag är det semifinal i FA-cupen mot Reading på Wembley och under måndagen igår fick vi se klubbens U21-lag mot Arsenals ungdomar. Steve Gatting hade möjligheten att mönstra ett starkt lag då Jack Wilshere, Abou Diaby och Serge Gnabry fanns tillgängliga för spel. Alla tre är på väg tillbaka ifrån långtidsskador och behöver få matchspel i kroppen innan de är redo för en återkomst i A-laget. Matchen spelades hemma på Emirates Stadium och de flesta räknade med en seger men gästerna och en son till en viss Martin Keown ville annat.

Första halvlek

Framför 2 217 supportrar i norra London skulle gästerna Reading chockstarta och ta ledningen i toppmötet redan efter åtta minuter. Målet gjordes utav Niall Keown som är son till legenden från Highbury, Martin Keown. Niall gjorde precis som sin pappa många gånger gjorde, hoppade högst på en hörna och tryckte in bollen i nät med pannan. Bara två minuter efter detta hade även Reading en chans att dubbla sin ledning men denna gång gick avslutet utanför.

Dessa aktioner väckte tillslut Arsenal som började skapa en del på egen hand också. Serge Gnabry hade först ett avslut som gick strax utanför och sedan ett som räddades utav Reading-keepern. Även Jack Wilshere hade ett läge strax innan pausvilan som tvingade till en bra räddning.

Andra halvlek

Dan Crowley växte enormt tillsammans med Wilshere under den andra halvan utav matchen. De skapade ett antal lägen ihop redan i inledningen. Jack stod oftast för framspelningarna men de mer offensiva spelarna hade svårt att förvalta chanserna man fick. Alex Iwobi var en utav de anfallarna som fick ett par chanser och hans effektivitet var inte lika vass denna kväll som i senaste omgången då han stod för ett hattrick.

Jack Wilshere försökte sedan att ta tag i saker på egen hand då han började gå på flera avslut. Först tog han sig in i boxen och blev serverad ett bra skottläge, han valde att skjuta lågt och målvakten räddade snyggt. En halvvolley från utanför straffområdet blev hans andra försök och lagets sista för kvällen. Reading fick sista ordet i matchen då man var nära att utöka till 2-0 men Matt Macey räddade. Positivt för kvällen var ändå att de rehabiliterande spelarna fick ännu en match i benen, betydligt mer negativt att man inte klarar av att vinna en så pass toppmatch på hemmaplan.

Vi hoppas på ett betydligt bättre resultat när det är dags för Reading att komma till London på lördag igen.

Arsenal-Reading  0-1

Mål: 0-1 Keown (8).

Så spelade Arsenal:

Matt Macey – Julio Pleguezuelo, Stefan O´Connor, Krystian Bielik, Brandon Ormonde-Ottewill – Abou Diaby, Jack Wilshere – Ainsley Maitland-Niles, Serge Gnabry, Dan Crowley – Alex Iwobi.

Avbytare: Deyan Iliev, George Dobson, Stephy Mavididi, Glen Kamara, Gedion Zelalem.