Medlemmar: 7596 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Robson-Kanu och Reading göra det som Wigan inte fixade ifjol?

Robson-Kanu vill sänka Arsenal

fre 17 apr 2015 kl 10:56

Ratad av Arsenal som 15-åring. Nu vill Robson-Kanu ge igen på sin och hans familjs favoritklubb genom att vinna på Wembley.

Readingyttern Hal Robson-Kanu startade sin fotbollskarriär hos Arsenal. Något som gladde ynglingens familj som alla är gooners.
Men vid 15 års ålder tog drömmen slut.
Tiden i akademin var över. Liam Brady och Arsenalledningen tyckte Robson-Kanu var för lite och inte tillräckligt start.
- När andra inte tror på dig gäller det att du tror på dig själv. Jag var alltid målmedveten när jag växte upp. Jag har sett många trilla av på vägen, men jag har visat att jag kan göra det och ta steg för steg, säger han till The Mirror.

Robson-Kanu fortstatte sin karriär i västra utkanterna av London istället. I Reading. Där är den nu 25-årige yttermittfältare en nyckelspelare i The Royals lag som på lördag ska försöka att välta Arsenal på Wembley.
Robson-Kanu ser det som sin chans till revansch.
- Arsenal är i min familj när det kommer till uppväxt och områden i London, men jag gillar bra fotboll. Arsene Wenger är en av världens bästa coacher och de spelar en exceptionell fotboll.
- Titta hur det var ifjol. Wigan pressade dem ända in i kaklet. Men Arsenal vann och tog sedan hem cupen. Vi har spelare som spelat på toppnivå och vi tror på oss själva. Det är en stor match och jag är säker på att vi är hundra procent redo. Vi är underdogs, men vi ska anfalla, försöka få tag på dem och sen jaga dem. Jag är säker på att de förväntar sig att vi ska göra det. De har ett lag fullt av stjärnor, men när det kommer ner till elva mot elva så har vi en stor chans att vinna. Vi måste bara tro på att vi kan göra det, säger Robson-Kanu.