Medlemmar: 8767 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis Sanchez blev stor matchhjälte på Wembley.

Arsenal till FA-cupfinal efter ny semirysare

lör 18 apr 2015 kl 21:23

Arsenal såg ut att kontrollera matchen, men Reading kom tillbaka. Alexis avgjorde till slut i förlängning efter en målvaktstavla.

Arsenal kom till spel med ett sånär som ordinarie lag. Det noterbara var att Welbeck startade på topp medan Giroud hamnade på bänken och att Szczesny var tillbaka mellan stolparna som vanligt i FA-cupen. Dessutom gjorde Debuchy comeback efter mer än tre månaders skadefrånvaro.

Första halvlek var tämligen jämn, med ett visst övertag för Arsenal. Reading stod emot bra och skapade några farligheter.

The Gunners tog ledningen strax före halvtid då Özil hittade Alexis i straffområdet och chilenaren fintade bort en försvarare och fick fritt läge. Arsenals skyttekung den här säsongen gjorde ingen misstag och placerade in 1-0 bakom Frederici.

Det är inte omöjligt att Arsenalspelarna slappnade av i halvtid för i andra halvlek fick Reading övertaget i matchen. Lagets bollinnehav ökade och spelarna testade Szczesny några gånger. Det var alltså inte helt ologiskt att Championship-laget kvitterade i den 54:e minuten. Pogrebnyak kom runt på vänsterkanten i Arsenals straffområde och han fick in den till McCleary som avslutade. Bollen touchade på Gibbs och Szczesny nådde den inte. I ett förstaläge var det inte heltr tydligt att bollen var inne men målkamera och repris talade sitt tydliga språk – 1-1.

Arsenal blev pressat och spelet såg långt ifrån så övertygande ut som det har gjort under den senaste tiden. The Gunners skapade dock ett par möjligheter, båda genom inbytte Gabriel, som ersatte skadade Mertesacker, som två gånger på kort tid kom först på fasta situationer i Readings straffområde. Brassen lyckades dock inte överlista målvakten vid det första tillfället – en strålande räddning - och missade mål vid det andra.

Ramsey fick en fin chans att ännu en gång bli hjälte på Wembley sedan Alexis hade kontrat på vänsterkanten och via Giroud fått fram bollen till walesaren. Ramsey krånglade sig förbi målvakten och sköt trängd bollen i stolpen från halvdålig vinkel.

Arsenal tryckte på i slutet och hade ytterligare chanser genom Ramsey och inhoppande Giroud, men precis som i semifinalen mot Wigan i fjol gick matchen till förlängning.

I första förlängningskvarten hade Arsenal mest boll utan att skapa alltför mycket inledningsvis. Mot slutet av kvarten hade Ramsey ett tungt skott som målvakten med visst besvär räddade. Precis innan sidbytet fick Alexis bollen på vänsterkanten och bröt in i banan. På chans skickade han iväg ett skott mot mål, och det blev en nätt touch på en försvarare. Det var tillräckligt för att ställe Frederici som fumlade med bollen och retfullt för Readingmålvaktet rullade den över mållinjen.

Under matchens avslutande kvart fortsatte Arsenal dominera spelet till största delen. Giroud var nära att utöka ledningen då han prickade samma stolpe som Ramsey med knappt tio minuter kvar. Arsenal kontrollerade matchen under den tid som återstod och Reading orkade inte skapa några fler chanser. Det blev ännu en rysare i FA-cupen – men Arsenal stod ännu en gång som segrare efter förlängning och återvänder till Wembley den 30 maj för cupfinal. För andra året i rad.