Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gedion Zelalem var en utav de positiva beskeden som vi tog med oss ifrån U21s möte med Boro i måndags.

Målrik förlust för U21 mot Boro

tis 21 apr 2015 kl 23:17

Måndagens tripp upp till Middlesbrough i måndags blev händelserik för Arsenals ungdomar. Målfest som slutade i förlust men ändå med flera positiva glimtar från olika spelare.

Arsenals U21-lag reste långt norrut till Middlesbrough under måndagen. Där skulle man få vara med om en händelserik match med mycket mål och spel med en man mindre under större delen utav mötet. Målvakten, Deyan Iliev visades ut redan innan kvarten var spelad då han orsakade en straff som hemmalaget tog ledningen på. Arsenal vek absolut inte ner sig för det och snacket såhär dagen efter handlar om stolthet över prestationen. Trots att det blev förlust med 3-2 fanns det många ljusglimtar denna afton i norra England.

Första halvlek

Trots en bra inledning på matchen så skulle alltså Arsenal snart hamna i underläge både resultatmässigt och i antal spelare på plan. George Dobson stod för en mindre bra bakåtpassning till Iliev i målet som inte lyckades få undan bollen. Han blev då tvingad att göra ned Harry Chapman vilket resulterade i straffspark och rött kort. Ledesma i Boro´ förvaltade läget från elva meter på bästa möjliga sätt och satte matchens första mål.

Detta fungerade dock som en väckarklocka för The Gunners och framförallt var det två spelare som satte igång maskineriet. Gedion Zelalem på mittfältet började producera fina passningar offensivt och Alex Iwobi visade upp fin vilja till att ta löpningar för honom. Efter en halvtimmes spel skulle även kvitteringen komma och det den sistnämnde som stod för det. Det var även Iwobis sjätte mål på fyra matcher.

Bara minuterna senare skulle dock försvaret hos Arsenal läcka igen när Maloney på egen hand fick vandra in på offensiv halva och avlossa ett skott. Detta skott var från distans men den inbytte Matt Macey i målet kunde inte stoppa det. Strax innan paus skulle det dock bli ännu värre då 3-1 målet kom efter ännu en fin individuell prestation ifrån Boro.

Andra halvlek

Arsenal kom ut med en enormt offensiv inställning till den andra halvleken och man flyttade upp allt fler spelare. Det gav upphov till kontringsmöjligheter för hemmalaget som man fick hantera flertalet gånger. Även om det var The Gunners som satsade mest på offensiven var det Boro som skapade flest målchanser.

Det skulle dröja till efter timmen var spelad innan Arsenal började få kontroll och kunde spela ut sitt fina passningsspel. Med lite mindre än tjugo minuter kvar skulle man även få utdelning då halvfinske, Glen Kamara och Zelalem kombinerade väl innan man serverade Dan Crowley ett friläge. Den lovande mittfältaren ville inte vara sämre och tog tillvara på läget och reducerade till 3-2.

Arsenal pressade och krigade för ett kvitteringsmål som dessvärre aldrig skulle komma. Matchen hade många ljusglimtar även om det blev förlust och klart något man kan bygga på i de fem omgångar som är kvar.

Middlesbrough – Arsenal 3-2

Mål: 1-0 Ledesma (16), 1-1 Iwobi (31), 2-1 Maloney (36), 3-1 Wildschut (41), 3-2 Crowley (72).

Så spelade Arsenal:

Deyan Iliev – Renny Smith, Stefan O´Connor, George Dobson, Brandon Ormonde-Ottewill – Glen Kamara, Ainsley Maitland-Niles – Alex Iwobi, Gedion Zelalem, Dan Crowley – Stephy Mavididi.

Avbytare: Matt Macey, Marc Bola, Tyrell Robinson, Savvas Mourgos, Chris Willock.