Medlemmar: 8835 st.

Aaron Ramsey deppar efter ännu en missad målchans i Arsenals förlustmatch mot Swansea.

Chockförlust - Swansea besegrade Arsenal igen

mån 11 maj 2015 kl 23:09

Precis som i höstas föll Arsenal mot Swansea efter ett sent avgörande. En ologisk förlust, för Arsenal skapade långt mer än tillräckligt många målchanser för att vinna.

För femte ligamatchen i rad ställde Arsenal upp med samma elva spelare i startelvan. Det var, enligt Opta Sports, första gången sedan 1994 som The Gunners spelade med samma elva så många matcher i rad. Kanske är det också första gången sedan 1994 som ARsenal har haft så få spelare på skadelistan.

Första halvleken var tämligen intetsägande och slutade mållöst. Arsenal inledde bäst och ägde bollen under matchens första femton minuter innan gästerna kom in i matchen något. Hemmalaget skapade inte några riktigt bra chanser även om Giroud hade ett par avslut mot mål, dels med en skarvnick och dels med ett rätt missriktat skott. Alexis ropade efter straff efter en fast situation då han tyckte att en försvarare drog honom i armen, men domare Kevin Friend tyckte inte att det var tillräckligt för att peka på punkten.

Efter halvtidsvilan var matchen mer öppen och tempot höjdes avsevärt. Arsenal fick en riktigt bra chans då Alexis spelades fri i djupled, men chilenarens avslut gick i Fabianskis burgavel efter att den förre Arsenalmålvakten kommit ut bra och skurit av ytan. Swansea var inte ofarligt, så även Ospina fick göra några ingripanden.

Arsenal fortsatte skapa chanser. Med nästan en timme spelad hittade Özil Giroud i straffområdet, men fransmannens avslut var lamt och gick rakt på Fabianski. Två minuter senare kom Arsenal i en snabb omställning och bollen landade hos Ramsey, som vände bort en försvarare innan han avslutade i burgaveln. Ytterligare några minuter senare avslutade Cazorla i straffområdet efter hård Arsenalpress, men Fabianski hade inga större problem med skottet.

Wenger bytte ut Coquelin och Giruod och tog in Wilshere och Walcott i ett försök att ytterligare sätta press på Swansea. Wilshere fick omgående ett chans, men Fabianski stod rätt igen och räddade.Även Walcott fick en chans sedan Bellerin förarbetat, men avslutet blev för löst.

Arsenal fortsatte pressa och fortsatte skapa lägen, och det var snudd på ett skott på mål per minut. Monreal blev näste hemmaspelare att testa Fabianski efter en fin löpning och lika fin framspelning av Cazorla, men polacken räddade på nytt. Därefter testade Ramsey från distans utan framgång.

Fabianski var mycket bra i målet, men samtidigt saknade Arsenalspelarna skärpan framför mål och gjorde keepern bra. Spelarna turades nästan om att träffa Swanseamålvakten. Alexis fick en chans som Fabianski lämnade retur på och den borde Walcott ha förvaltat bättre än att lägga i händerna på sin förre lagkamarat.
Totalt mot spelet gjorde Swansea 0-1. Barrow slog ett inlägg som Moontera fångade upp på andra kanten och skickade in till Gomis som nickade mot mål. Ospina såg ut att ha räddat bollen enkelt, men domarens mållinjeklocka gav signal - och mycket riktigt var bollen över mållinjen. Nog borde Ospina ha klarat av den relativt lösa nicken.
En osannolik utgång på en match där Arsenal dominerade andra halvlek totalt. Undrar om spelarna ens själva förstod vad som hände.