Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Theo Walcott fördubblade säsongens målskörd till sex mål i sista omgången.

Walcotts hattrick sänkte West Brom

sön 24 maj 2015 kl 17:57

Efter tre raka hemmamatcher utan mål lossnade det ordentligt för Arsenal i säsongsavslutningen mot West Bromwich Albion. Theo Walcott fick en plats i startelvan och tackade för förtroendet genom att göra ett hattrick.

Arsenal behövde bara undvika att förlora och samtidigt tappa sju mål jämfört med Manchester United för att behålla tredjeplatsen. I sista omgången av Premier League-säsongen 2014-15 stod West Bromwich Albion för motståndet på Emirates Stadium. Hemmalaget gjorde två förändringar jämfört med laget som spelade mållöst mot Sunderland under veckan. Laurent Koscielny och Olivier Giroud tog plats på bänken och gjorde plats för Gabriel samt Theo Walcott.

Det skulle bara dröja fyra minuter innan den sistnämnde krutade in bollen i det bortre krysset. Det var Walcotts fjärde mål för säsongen. Tio minuter senare var det dags för det femte. Bollen studsade fram till engelsmannen som lättade den över en glidande Jonas Olsson och distinkt avslut vid stolpen. Walcott firade målet genom att krama om fysioterapeuten Declan Lynch uppe på läktaren.

Det var inte slut där. I den 17:e minuten hamnade bollen hos Gabriel efter hörna. Brassen spelade bakåt till Jack Wilshere som stenhård dunkade bollen upp i krysset. Wilshere ville inte vara sämre änb Walcott så även han sprang bort till Lynch för att fira med en kram. Kort efter hade Theo Walcott chansen att sätta fyran och fullborda sitt hattrick men Boaz Myhill i WBA-målet fick slutligen göra en fin räddning.

Hattricket skulle dock inte dröja särskilt länge. I den 37:e matchminuten väggade sig Wilshere igenom WBA-försvaret tillsammans med Alexis Sanchez och Santi Cazorla. Den senare spelade in bollen och Walcott dök upp vid den bortre stolpen och peta in sitt tredje mål i matchen. 4-0 stod sig till paus.

Arsenal fortsatte att skapa vassa chanser i inledningen av den andra halveken. Det var dock bortalaget som skulle göra den andra halvlekens första  mål. I den 57:e minuten nickade Gareth McAuley in reduceringen på hörna när Ospina in lyckades boxa bort bollen.

Efter 67 minuter gjorde Arsenal ett dubbelbyte när Francis Coquelin och Theo Walcott lämnade planen. In kom Olivier Giroud och Aaron Ramsey. Drygt tio minuter senare lämnade Jack Wilshere planen och ersattes av Alex Oxlade-Chamberlain, som inte spelat sedan FA-cupmötet med Manchester United i början av mars.

Ramsey fick två fina lägen att öka på till 5-1. Det första avslutet tog i stolpen och det andra styrde Myhill upp i kryssribban och ut. Närmare än så kom aldrig Arsenal i den andra halvleken och ligasäsongen avslutades alltså med en 4-1-seger.