Medlemmar: 7194 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Theo Walcott klappas om efter ett av sina mål.

"Wenger får nog huvudvärk inför finalen"

sön 24 maj 2015 kl 19:49

33 minuter. Mer än så krävdes inte för att Theo Walcott skulle göra hattrick i säsongens sista ligamatch och engelsmannen har nu gett Arsene Wenger något att tänka på inför cupfinalen.

Fakta

Theos hattrick i Arsenal:
21/8 2010 Arsenal-Blackpool 6-0
30/10 2012 Reading-Arsenal 5-7
29/12 2012 Arsenal-Newcastle 7-3
24/5 2015 Arsenal-WBA 4-1

Tålamod har varit nyckelordet för Theo Walcott under våren. Han har ägnat sig åt att försöka hitta formen efter den ettåriga rehabiliteringen efter knäskadan i början av 2014.
Idag fick han en sällsynt chans från start - och tog den. Engelsmannen gjorde sitt första hattrick för Arsenal sedan 2012.
- Det var fint att få spela. Jag har varit tålmodig de senaste veckorna och försökt hålla mig redo och ha positiv attityd. Det fungerade bra idag, och det var dessutom kul att få spela på topp. Nu fick jag matchbollen med mig och det känns bra personligen, men det viktigaste är att laget är i form inför nästa helg, säger Walcott till Sky Sports.

- Man måste visa tålamod när man har varit borta ett helt år för det kommer alltid ta en viss tid att komma tillbaka. Jag har haft tålamod och managern har haft tålamod och när jag har fått chansen har jag försökt ta den, och idag fungerade det för mig.

Walcott har tillsammans med exempelvis Jack Wilshere, som också gjorde en bra match mot West Bromwich, gett Arsene Wenger angenäma problem inför uttagningen av startelvan till FA-cupfinalen på lördag.
- Jag har jobbat hårt precis som alla andra spelare och managern har nog huvudvärk när det gäller att ta ut det bästa laget. Det visar att truppen är riktigt bra och jag är säker på att det är en trupp som kan vara med och utmana om ligatiteln nästa säsong.

- Spelkvaliteten var overklig i vissa moment, men ibland kan en match i slutet av säsongen kännas som en försäsongsmatch. Vi hade inte den inställningen utan förberedde oss som till vilken match som helst och det syntes på den fotboll vi spelade. Det var galet att se och fantastiskt att vara en del av.

Efter sitt andra mål sprang den unge Arsenalveteranen till bänken och kramade om fysioterpeuten Declan Lynch, som har ansvarat för Walcotts rehabilitering.
- Jag fick lära känna Declan väldigt väl under året jag var knäskadad. Han är en fantastisk människa och en fantastisk fysioterapeut. Han ska gå vidare i karriären nu, men jag kommer aldrig glömma honom.