Medlemmar: 8063 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Oxen en cupplats eller inte?

Oxen vill inte missa en cupfinal till

tis 26 maj 2015 kl 14:02

Alex Oxlade-Chamberlian missade en cupfinal med Southampton och förra årets FA-cupfest med Arsenal. Nu vill den engelske landslagsmannen inte gärna bomma en till.

På lördag är det dags. Då är det FA-cupfinal. På Wembley.
Arsenal har chans att vinna sin andra raka cupseger.
Och samtidigt möjligheten att kunna bli mesta cupmästarna.

Men för Alex Oxlade-Chamberlain handlar det lika mycket om att faktiskt kunna vara med. Den 21-årige mittfältaren har missat båda sina tidigare möjligheter att få spela en cupfinal.
Först missade Oxen Johnstone's Paint Trophy final med Southampton 2010.
Och ifjol kunde han inte vara med i Arsenals cupfinal mot Hull.
Båda gångerna stoppade tidigare skador honom från spel.
- Det var svårt att ta det. För när jag var i Southampton så var det en liknande situation som med Arsenal ifjol. Då sade Alan Pardew till mig "Jag kommer lämna dig utanför truppen för jag vet att du kommer att komma hit (Wembley) många gånger framöver", och när sedan andra chanser kommer så missar jag det igen, säger Oxen till Mirror.
- Förra säsongen var jag skadad tre veckor och tillbaka bara dagar före finalen och managern tyckte att de andra spelarna som tränat mer var mer redo.

Den här säsongen har varit liknande för Oxen - men kanske värre då hans skada höll honom borta från spel från Manchester United-matchen i mars till förra veckans möte med West Bromwich då han fick hoppa in i slutet.
Nu blir det en kamp för att övertyga Wenger om att han är så spelklar att han ska vara med i truppen.
- Jag vet inte m jag kommer att fixa det. Jag hoppas så klart bli fit och tillgänglig, men det är upp till managern att bestämma om han tycker jag är redo, men jag är det. Jag känner att det här säsongen varit min bästa, jag har fått mest speltid nu och jag känner mig som en viktig del av truppen.

- Nu är det upp till honom (Wenger), allt jag kan göra är att bevisa på träningarna att jag ska vara med och är redo. Huvudsaken är att de som blir uttagna gör jobbet så att vi vinna för andra året i rad. Det vore en fantastisk bedrift.