Medlemmar: 7194 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Walcott var skadad samtidligt som han blev pappa.

Walcott: "Skadan kom i perfekt tid"

sön 7 jun 2015 kl 14:12

Theo Walcott har kommit tillbaka starkt efter skadan - men nu berättar den engelske landslagsanfallaren om tiden han inte kunde spela.

Det var i januari 2014 som Walcott knäskadade sig mot Tottenham i FA-cupen. I mitten av oktober var anfallaren tillbaka i spel, men nya skadeproblem och svårt att få speltid gjorde att Walcotts säsong inte blev någon höjdare.
Förrän sista hemmamatchen mot West Brom. Då slog han till med ett hattrick och "tvingade" till sig en startplats i cupfinalen.
Där gjorde Walcott 1-0-målet när The Gunners seglade fram till en mycket komfortabel cuptriumf.

Just nu laddar 26-åringen för säsongen två sista matcher - med det engelska landslaget.
Och där pratade Walcott om tiden för skadan.
- För att vara helt ärlig så kom den vid ett perfekt tillfälle, det känns konstigt att säga, men när man går igenom fasen att bli pappa är det bra, säger han.
Dessutom föddes hans son, Finley, för drygt ett år sedan med ett hjärtfel. Han behövde opereras, åtta veckor gammal, vilket gjorde att Walcott inte kunde vara med på Wembley ifjol.
- Jag kommer ihåg att Carl Jenkinson Facetimade med mig direkt efteråt. Det var fantastiskt att han tog sig dem tiden för mig, säger Walcott.

Finley är helt återställd efter operationen och familjelivet leker för Walcott.
- Faderskapet har gjort att jag tänker mycket mer, familjen är så viktigt för mig. Det är något speciellt. Jag blir mållös varje gång jag ser honom.
Walcott har till och med visat ett klipp med Finley där han drar en halvvolley varpå fransmannen ska ha undrat vem som är grabbens agent.

Om de senaste veckornas succé säger Walcott:
- I am buzzing. Jag gjorde mål i cupfinalen och tränaren trodde på mig och lirade mig som forward. Det finns ingen anledning att inte vara positiv. Det tog ett tag att komma tillbaka. Men när du är borta så länge får man räkna med det.
Det har varit snack om Walcotts kontrakt, som går ut nästa sommar, och var på planen han ska spela.
- Jag spelar var som helst, men nu har han (Wenger) sakta börja använda mig som forward. Helt ärligt, att komma tillbaka och få göra hattrick veckan före ... managern hade nog inte mycket till val. Ibland går saker inte som man tänkt sig, men i sista ligamatchen funkade allt. Och när man har en spelare som Olivier Giroud som gjort det bra hela säsongen visar det vilket företroende Wenger har för mig när jag får starta cupfinalen.