Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lukas Podolski firar ett av sina sista mål i Arsenaltröjan.

Bekräftat: Podolski till Galatasaray

lör 4 jul 2015 kl 19:16

Arsenal bekräftade på lördagskvällen att Lukas Podolski är överens med Galatasaray om en permanent övergång.

Lukas Podolski kom till Arsenal från FC Köln inför säsongen 2012-13. Debutsäsongen i England var relativt lyckosam med 16 mål och 11 assist på 42 matcher. Hösten därpå förstördes av skada som höll honom borta från spel mellan augusti och december. Med sina tre mål under var han högst delaktig i resan mot FA-cuptiteln. Mest minnesvärt från finalen var dock antagligen inte spelet, utan när tysken dränkte Arsene Wenger i champagne.

Sommaren 2014 var Podolski med och vann VM-guld i Brasilien men under hösten blev det inte speciellt mycket spel i Arsenal. Tysken var oförstående till bänkningen och blev i januari utlånad till Inter. Sejouren i Italien blev misslyckad, med bara ett mål på 18 matcher.

För Podolski blir det nu alltså vidare spel i Turkiet och Galatasaray. Enligt Galatasaray själva handlar det om en övergångssumma på ca 23 miljoner kronor (2,5 miljoner euro). Totalt blev det 31 mål på 81 matcher för Lukas Podolski i Arsenaltröjan. Ironiskt nog gjorde han de två sista målen mot just Galatasaray.