Medlemmar: 6115 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Chuba Akpom stod för tre mål i 4-0-vinsten.

Hattrick för Akpom i Singapore

ons 15 jul 2015 kl 17:03

Arsenals första match för säsongen slutade med en 4-0-seger mot Singapore XI, och en finalplats i Asia trophy, där Everton står för motståndet.

Säsongens första träningsmatch, tillika semifinal i Asia trophy, spelades idag på Arsenals träningsläger i Singapore. För motståndet stod ett ihopplockat lag, Singapore XI. Arsenal ställde upp med en rutinerad backlinje med Debuchy, Mertesacker, Gabriel och Monreal. Flamini, Coquelin och Wilshere startade på mittfältet med en relativt ung trio framför sig i Chamberlain, Akpom och Alex Iwobi. Målet vaktades av Emiliano Martinez.

Första halvlek var ungefär vad man kan förvänta sig av en match som denna. Arsenal hade tydligt spelövertag men utan att se allt för intresserat ut. Några enstaka skott hade skapats fram till minut trettio då Chuba Akpom sköt in 1-0, efter en tilltrasslad situation på en omställning. Ett resultat som stod sig halvleken ut, en halvlek där Gunnersmålvakten Martinez knappt fått röra bollen.

I paus bytte Wenger ut Martinez mot Szczesny. Han bytte även in alla sina fem övriga bänkspelare under halvlekens gång. 17-åringarna Gedion Zelalem, Daniel Crowley och Christopher Willock med tjugofem minuter kvar, samt Hector Bellerin och Jon Toral med tjugo minuter kvar. Matchbilden förändrades inte i andra halvlek, Singapore hade ett skott på mål, och Arsenal gick ifrån genom två straffar. Först slog Wilshere in 2-0 från elva meter med halvtimmen kvar och efter att han blivit utbytt, slog Akpom in 3-0 från samma punkt femton minuter senare. När de unga spelarna kom in höjdes Arsenals tempo något och kort efter sitt 3-0-mål fullbordade Akpom sitt hattrick genom att nicka in 4-0 från nära håll, som också blev slutresultatet.

I den andra semifinalen slog alltså Everton PL-kollegan Stoke efter 0-0 och straffar. Finalen spelas på lördag, då vi förmodligen också får se en Arsenal-startelva med fler ordinarie spelare som idag satt på sidan, och därmed också en debut för nyförvärvet Petr Cech.