Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Yaya Sanogo hitta målformen i Ajax?

Sanogo lånas ut till Ajax

fre 17 jul 2015 kl 15:05

Arsenal bekräftar idag att Yaya Sanogo kommer lånas ut under säsongen 2015-16 till Ajax.

Yaya Sanogo, med två år kvar på kontraktet i Arsenal, gjorde under hösten sitt första mål i tävlingssammanhang då han efter dryga minutens spel gjorde 1-0 mot Dortmund på Emirates. Fransmannen blev sedan utlånad till Crystal Palace under våren men har fortfarande inte gjort mål i Premier League.

Nu står det klart att den unge fransmannen lånas ut under den kommande säsongen till Ajax i den holländska ligan. Förhoppningen är att Sanogo ska utvecklas med hjälp av bland andra Dennis Bergkamp, som är assisterande tränare i klubben.
- Han behöver spela. Eftersom han kom till oss med en skada tog det ett tag tills han var på topp. Nu är han redo för spel och jag är säker på att han kommer vara en bra värvning för Ajax, sa Wenger på en presskonferens i Singapore.

- Han har god chans att spela i Champions League med Ajax, vilket kommer vara utvecklande. Vi har en god relation med klubben och hoppas att han kommer ha en lyckosam säsong, fortsatte Wenger.