Medlemmar: 6198 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tottenhams nya hemmaarena från och med 2017?

PL: "Emirates logiskt val för Tottenham"

lör 18 jul 2015 kl 12:58

Ska Tottenham spela sina hemmamatcher på Emirates Stadium? Premier Leagues ordförande Richard Scudamore anser i alla fall det.

Tottenham kommer att bygga en ny arena på platsen för White Hart Lane med byggstart i maj 2017. Det tvingar klubben att spela sina hemmamatcher någon annanstans under den tid arenan färdigställs. Tidigare har Tottenhams styrelse sagt att planen är att spela stormatcherna på Wembley och de ur publiksynpunkt mindre attraktiva matcher på MK Dons arena Stadium MK i Milton Keynes. Den lösningen avfördas nu av Premier Leagues ordförande Richard Scudamore.

-Klubben måste spela på en och samma arena under samma säsong. Det är inte möjligt att spela nio matcher på Wembley och tio i Milton Keynes. Det är helt och hållet orättvist och kommer inte att tillåtas i vår liga, säger Scudamore enligt The Independent.

Att spela en hel säsong på Wembley kan vara svårt då den engelska nationalarenan med jämna mellanrum är uppbokad för exempelvis matcher i amerikansk fotboll och FA-cupsemifinaler. Brent Council, där Wembley ligger, tillåter dessutom bara 37 liveevent per år.
-Tottenham vet om vilka regler som gäller och vad vi kräver. De måste ha en arena att spela på och vi kan inte ha ett spelschema som obstrueras av flytt mellan olika arenor. De får lösa situation med Wembley eller var de vill spela och avgöra om de kan vara trovärdiga i sitt åtagande att ha en arena redo för 19 hemmamatcher under säsongen.

Istället föreslår PL-ordföranden en mer kontroversiell lösning. Att Tottenham delar arena med Arsenal. 
-Premier Leagues spelschema läggs så att Liverpool och Everton, Arsenal och Tottenham samt Manchester Unted och Manchester City inte spelar på hemmaplan samma helg. Det är alltså absolut möjligt för två lag att spela på samma arena. Det vore kanske den bästa och mest logiska lösningen, samtidigt som jag är medveten om de anledningar till varför det skulle vara svårt att genomföra.

Tottenham har fått nej från West Hams styrelse om att dela Olympiastadion dit West Ham flyttar nästa år.