Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Santi Cazorla stod för ett mål och två framspelningar.

Cazorla bakom seger

lör 18 jul 2015 kl 16:22

Arsenal följde upp 4-0-segern mot Singapore XI med en 3-1-vinst mot Everton i finalen av Premier League Asia Trophy 2015.

I finalen av försäsongsturneringen i Singapore kom Arsenal till spel med ett betydligt mer ordinarie lag än i matchen mot Singapore XI. Matchen innebar även debut för Petr Cech som startade i målet.

I den 22:a minuten slog Santi Cazorla en fin crossboll mot en djupledsspringande Theo Walcott. Engelsmannen visade prov på god bollkontroll när han på halvvolley sköt bollen förbi utrusande Robles och in i mål.

Med bara minuter kvar av halvleken fick Everton ett bra läge. En frispark från mittplan nickades mot mål av Naismith men Cech fick fingrarna på bollen och tippade den upp i ribban. Returen slogs i mål men då var det redan flaggat för offside på Naismith vid nicken.

I övrigt var det en relativt underhållande första halvlek, med försäsongsmått mätt, dock utan speciellt många heta chanser.

I paus fick Jack Wilshere, som även spelade under onsdagen, kliva av och ge plats åt Alex Oxlade-Chamberlain. Arsenal började andra halvleken klart bäst och skapade flera vassa chanser. I den 58:e matchminuten fick Santi Cazorla bollen utanför Evertons straffområde. Efter två skottfinter sköt han ett skott med vänstern som hittade in vid Robles vänstra stolpe för 2-0 Arsenal. Kort efter var det dags igen. Frispelad av Santi Cazorla kunde Mesut Özil enkelt placera in 3-0.

Efter 70 spelade minuter kom Mikel Arteta in istället för Theo Walcott. Fem minuter senare kom Evertons reducering. Oxlade-Chamberlain tappade bollen på mittplan och den hamnade hos Ross Barkley, som drev mot mål och dunkade upp bollen vid Cechs vänstra kryss. Efter reduceringen valde Arsene Wenger att plocka ut Santi Cazorla och Olivier Giroud för att ge speltid till Francis Coquelin och Chuba Akpom.

Fler mål blev det inte men väl en stark insats av Arsenal trots, förmodat, trötta ben.