Medlemmar: 6125 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenw Wenger är nöjd med veckan i Singapore.

Wenger: "Vi spelade väldigt övertygande"

sön 19 jul 2015 kl 12:00

Arsene Wenger är nöjd med både segern mot Everton och vistelsen i Singapore. Men mest nöjd är han kanske över skadeläget.

Arsene Wenger är nöjd med såväl insatsen mot Everton som hela veckan i Singapore
- Jag är nöjd med insatsen för vårt fokus under försäsongen är att hitta tillbaka till kvaliteten i spelet och under långa perioder så spelade vi väldigt övertygande och på det sättet vi vill spela. Alla delade samma vision om hur vi vill spela, så det är positivt, säger Arsene Wenger till Arsenal.com.

- Under försäsongen ska man bygga självförtroende och vinsten hjälper. Vi ska också förbättra spelarnas fysiska form och att spela den här typen av matcher i värmen är en fördel. Det är bra förberedelse för oss. Kvällens match var fin reklam för Premier League i Asien. För oss har det varit en perfekt resa för vi har haft fantastiska förhållanden och fantastiska fans på hotellet.

För ovanlighetens skull har alla spelare som var med till Singapore klarat sig från skador. Wenger tar till beprövade skrockmetoder för att behålla den statusen på truppen.
- Vi kom hit med 27 spelare, spelade två övertygande matcher och fick inga skador på en vecka, så det är fantastiskt. Det är ovanligt att vi har så många spelare tillgängliga, men ta i trä, jag hoppas att det fortsätter så.

Theo Walcott gjorde ett mål i matchen mot Everton och Wenger berömmer sin spelares attityd under sommaren. Dessutom öppnar han för kontraktsförhandlingar med engelsmannen.
- Han ser vass ut och har förberett sig bra. Han är som alla andra spelare. De ser vältränade ut, nära till att vara helt redo. Det är ganska häftigt att se hur spelarna är tillbaka i form så snabbt. Fotbollen har förändrats för nu kommer de inte tillbaka från semestern och börjar från noll igen. De gör sina läxor över sommaren och Theo är en av dem. Jag kommer att diskutera hans kontrakt med honom för det har snart gått ut.