Medlemmar: 7639 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Theo Walcotts förhandlingar med Arsenal om ett nytt kontrakt brukar dra ut på tiden.

Walcott: "Händer det så händer det"

mån 20 jul 2015 kl 11:54

Theo Walcotts kontraktsförhandlingar brukar ta tid och nu är det dags igen. Engelsmannen själv säger att han inte låter sig påverkas av situationen.

Theo Walcotts kontraktsförhandling ser ut att bli en ny utdragen historia. När spelaren skrev på sitt senaste avtal för två och ett halvt år sedan hade spekulationerna om hans framtid rasat i media i över ett halvår. Walcotts kontrakt går ut om ett år och han uppger nu att en första kontakt mellan honom och klubben har tagits.
- Min agent har pratat med klubben. Jag tycker om att spela för den här klubben så jag låter dem lösa det där och jag fortsätter spela fotboll. Om det händer så händer det. Nu handlar det bara om att vänta och se vad som händer, men jag är säker på att det inte kommer dra ut på tiden, säger Walcott till The Guardian.

Frågan är dock om kontraktsförhandlingarna kommer att hämma Walcotts spel under hösten. 26-åringen hävdar att så inte kommer bli fallet.
- Det påverkar mig inte. Man ska inte fastna i den här typen av situationer utan man vill spela bra och om det händer så händer det. Jag kan inte bli distraherad av det för jag vill göra bra ifrån för klubben.

Förra säsongen var tuff för den förre Southamptonspelaren. Han gjorde comeback efter nästan ett års konvalescens efter knäskadan i november, men fick inte spela regelbundet förrän i slutskedet av säsongen då han bland annat gjorde hattrick mot West Bromwich och 1-0-målet mot Aston Villa i FA-cupfinalen.
- Jag ville inte att säsongen skulle ta slut. Det var ett frustrerande år för mig. När man har varit borta så länge som jag var är det svårt att ta plats i ett vinnande lag. Det här är min första försäsong på två år så nu vill jag bara jobba hårt och komma i form. Det kommer att bli ett väldigt spännande år för mig och jag tror att det här laget kan gå långt.

- Jag har alltid spelat med ett leende och alltid gillat att spela för den här klubben. Det här är en av de bästa grupperna jag har varit med i. Jag kommer att jobba väldigt hårt för att vara säker på att jag är med i startelvan när första matchen av säsongen spelas.