Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal körde över Lyon i Emirates Cup.

Tennissiffror mot Lyon

lör 25 jul 2015 kl 20:44

Det var klasskillnad när Arsenal tog emot Lyon i Emirates Cup.

Årets Emirates cup startade med en match mellan Wolfsburg och Villarreal, där spanjorerna tog en 2­-1-­seger. Nämnvärt från den matchen är att ex-Arsenalspelaren Nicklas Bendtner fick spela en knapp halvtimme. Efter det var det dags för Arsenals första framträdande på hemmaplan den här säsongen. För motståndet stod alltså Lyon, som kom på plats två i den franska ligan förra säsongen. Wojciech Szczesny, som ryktas vara på väg ut på lån, saknades i Arsenal­-truppen liksom Mathieu Flamini och Danny Welbeck som saknades pga skador, samt Ospina och Sanchez som ännu är på semester. Arsenal ställde upp med Martinez­-Debuchy­-Mertesacker­-Koscielny­-Gibbs-Coquelin­-Ramsey­-Özil­-Chamberlain-­Iwobi­-Giroud.

Det var en mycket händelsefattig match fram till halvtimmen spelad då Arsenal satte in en rejäl tempohöjning och gjorde fyra mål på bara åtta minuter. 1-­0 gjordes av Giroud som med axeln styrde in Özils frispark. 2-­0 satte Oxlade­-Chamberlain kliniskt i hörnet efter en blixtsnabb Arsenal-kontring. 3­-0 gjordes av unge Alex Iwobi nästan direkt på avspark efter 2­-0-­målet, då Chamberlain bröt en Lyon-­passning och satte igång en snabb omställning, som Iwobi avslutade snyggt i krysset från nära håll. Minuterna senare gjordes också 4­-0 då Özil slog en låg passning mot målet som Ramsey stötte in via stolpen. Arsenal gjorde mål på alla sina fyra skott på mål i halvleken, medan Lyon fick se alla sina fyra skott på mål räddas av Martinez som stod för en del bra räddningar på inte helt ofarliga lägen för Lyon.

Andra halvlek fortsatte ungefär i samma stil som den första, med ganska få målchanser. Med halvtimmen kvar satte Özil 5-­0 och med fem minuter kvar slog inbytte Santi Cazorla in en frispark briljant under en hoppande Lyon­mur, till 6-­0 för Arsenal. I och med segern seglade Arsenal upp på förstaplats i tabellen med nio poäng, då även poäng utdelas för varje mål, och leder därmed stort inför morgondagen. Villarreal är närmast jagande lag på fem poäng. Förra året tappade dock Arsenal totalsegern efter att ha vunnit första matchen med 5-­1, och sedan förlorat på söndagen. Imorgon står alltså Wolfsburg för motståndet och matchen innebär förmodligen en hemmadebut för nyförvärvet Petr Cech.