Medlemmar: 6125 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger är nöjd med försäsongen så här långt.

Wenger: "Två bra dagar"

sön 26 jul 2015 kl 20:32

Arsene Wenger är tillfreds med segrarna i Emirates Cup. Men han är tydlig med att Arsenal ska vara som bäst när Premier League startar.

Arsene Wenger kan se tillbaka på en lyckad helg. Två segrar och sju gjorda mål. Arsenalmanagern är givetvis nöjd.
- Dagens match var kanske mindre spektakulär än gårdagens för vi hade svårt att komma igång. Som helhet var det en bra insats där vår tekniska nivå och vårt passningsspel var bra, även om sistabollarna och avsluten inte var på topp. I andra halvlek försvarade vi oss högre upp i banan och det gav dem mer problem än i första halvlek då vi låg lite för djupt. Det var två bra dagar, säger Arsenalmanagern.

Theo Walcott gjorde matchens enda mål och Wenger säger att inte är förvånad över engelsmannens mål. Han gav också nyheter om kontraktsförhandlingarna.
- Jag är inte överraskad då jag spelade honom i mitten. Jag har alltid sagt att han är en målskytt för han har rörligheten, tajmingen, farten och öga för när han ska ta chansen. När han kommer i farliga situationer avslutar han bra. Han har inte skrivit på ett nytt kontrakt ännu, men vi kommer närmare och närmare. Förhoppningsvis kan det blir klart snart.
- Walcott är ingen aggressiv striker, utan han är en rörlig striker. Han lever på kvaliteten i hans rörlighet och på sin fart och han har en förmåga att vara på rätt ställe i boxen och det är ingenting man kan lära en spelare.

17-årige Jeff Reine-Adelaide fick mycket beröm för sitt inhopp mot Lyon, och han svarade mot Wolfsburg för assisten till Walcotts mål.
- Han är 17 år och ser väldigt lovande ut, men han behöver jobba hos oss i ett år med A-laget. Jag vet inte hur mycket han kommer få spela, men dagens match var ett bra tillfälle att se honom. I vissa situationer märks det att han bara är 17 år, men å andra sidan har han visat stor potential och ser bra ut fysiskt för sin ålder. Jag är säker på att han har lärt sig mycket de här två dagarna.

Arsenals har under försäsongen vunnit fyra av fyra matcher, och Wenger är nöjd med spelarnas förberedelse inför säsongen.
- Syftet med försäsongen är att förbereda oss effektivt för Premier League, så om en månad vet vi om det var en bra försäsong. Förberedelsen går bra såväl mentalt som fysiskt. Sanningen får vi den nionde augusti mot West Ham, det är då vi ska vara effektiva. Förberedelsen har gått bra så här långt.