Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger firar Community Shield-segern med sina spelare.

Wenger: "Vi har inte övergivit vår filosofi"

sön 2 aug 2015 kl 21:00

Arsene Wenger hyllar sitt lags defensiva insats men han är tydlig med att han inte har gett upp Arsenals offensiva profil.

- Det var en intensiv match. Vi gjorde första målet och efter det kunde man se två lag spela fullt fokuserat. I delar av matcher försökte vi kanske mest försvara vår ledning och det gjorde att vi förlorade en del offensiv kraft. Men varje gång vi anföll skapade vi chanser. Vi besegrade ett bra lag och vann ännu en trofé så det är positivt, säger Wenger efter matchen.

José Mourinho sa efter matchen att Arsenal bara spelade defensivt och hade övergivit sin offensiva filosofi. Wenger avfärdar portugisens kritik.
- Vi har inte övergivit något. Vi försvarade oss bra och vårt spel handlar om lagkänsla, solidaritet och att försvara samt att anfalla bra. Jag tror att vi försvarade så pass mycket för att spelarna ansträngde sig för att försvara ledningen hellre än att spela offensiv fotboll. Det får man acceptera och jag tycker inte att det är att ge upp sin filosofi.

Det här var första gången som Wenger besegrade ett lag tränat av Mourinho, men Arsenalmanagern säger att han inte har påverkats av det faktum att han fram till idag inte har besegrat Chelseamanagern.
- Ärligt talat så påverkar det inte hur jag tänker. Jag får frågor om det på presskonferenserna och det kanske påverkar spelarna. Som spelarna uppträdde idag märktes det att det var viktigt för dem att få det här hindret ur vägen.

Jack Wilshere saknades i matchtruppen och Wenger förklarade frånvaron med att engelsmannen skadade sig på träningen i lördags.
- Han fick problem med fotleden igår på träningen. Vi tror inte att han är illa skadad, men allt jag vet att det rör sig om några dagar innan han är tillgänglig igen.