Medlemmar: 3715 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta var inte förvånad över "Oxens" drömmål mot Chelsea.

Arteta hyllar Chamberlain

tis 4 aug 2015 kl 17:32

Efter matchen mot Chelsea talade Mikel Arteta om matchens enda målskytt, Alex Oxlade-Chamberlain - enligt spanjoren en av de bästa talanger han skådat på fotbollsplanen.

Alex Oxlade-Chamberlain upplevde en frustrerande fjolårssäsong med många skador som fick till följd att engelsmannen missade de avslutande matcherna av säsongen. Under försäsongen har Chamberlain däremot varit tillbaka och visat upp fin form. I matchen mot Chelsea på Wembley blev engelsmannen matchens enda målskytt med en spektakulär avslutning i bortre krysset. Enligt lagkaptenen Mikel Arteta är den typen av prestationer något som hör till vanligheterna på träningsplanen.
- Målet var otroligt, men Alex bidrar med sådana mål varje vecka om han bara vill, säger Arteta.

Arteta säger att Chamberlain är en av de mest talangfulla ungdomarna han har sett.
- Han är en fantastisk spelare och en av de bästa jag någonsin sett. Världen är öppen. Allt är upp till honom.

Arteta pratar också om Chelseasegerns betydelse för framtida utmaningar och att spelarna blev av med ett mentalt hinder i den matchen.
- Att igen åka till Wembley och vinna ytterligare en titel är enastående. Det är viktigt att vinna första titeln när chansen dyker upp. Vad vi vill göra nu är att bibehålla den här trenden och fortsätta vinna. Att få bort ”Chelsea-spöket” ur våra huvuden är väldigt viktigt för framtiden.