Medlemmar: 8889 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger inleder sin tjugonde säsong som Arsenalmanagern.

Wenger: "Nu handlar det om poäng"

fre 7 aug 2015 kl 21:34

Arsene Wenger är glad över en positiv försäsong och att laget är i form när premiären står inför dörren. Men det är nu alla måste prestera, för nu börjar allvaret.

Arsene Wenger startar på söndag sin tjugonde säsong som Arsenalmanager, men han glöden och nerven är densamma idag som den var när han kom till klubben 1996.
- Jag känner fortfarande samma spänning och känner av osäkerheten. Fotboll är inte förutsägbart så det på samma nivå idag. Pressen på mig är större idag för jag vet vad som förväntas. I en klubb som Arsenal är förväntningarna väldigt höga och pressen på att göra bra ifrån sig och inleda väl är hård. Det är därför vi alla brinner för att lyckas från start, säger fransmannen.

Försäsongen har bjudit på idel segrar, och den kröntes av seger mot Chelsea i Community Shield i söndags. Wenger är mycket nöjd med sommaren.
- Jag hade inte kunnat be om en bättre förberedelse. Är man förberedd göds självförtroendet och vi kan gå in i säsongen i bra form. Nu handlar det om poäng, om insatsen, om effektivitet, om sammanhållning och om hjärta. Vi måste förtjäna rätten att vinna matcher genom vår insats. Det är dessa egenskaper som kommer att testas nu.