Arsene Wenger deppar under Arsenals förlust mot West Ham.

Premiärfiasko - West Ham besegrade Arsenal

sön 9 aug 2015 kl 16:25

Favorittippade Arsenal föll mycket tungt i ligapremiären mot West Ham. Två svaga insatser av nyförvärvet Petr Cech blev kostsamma.

Wenger gjorde två förändringar jämfört med segern i Community Shield för en vecka sedan. Bellerin saknades på grund av en lättare ljumskskada enligt de första uppgifterna och han ersattes av Mathieu Debuchy. På topp valde Arsenalmanagern Olivier Giroud framför Theo Walcott. På bänken var Alexis, trots att han bara har en knapp veckas försäsongsträning i benen, tillbaka.

Matchbilden inledningsvis var den väntade. Arsenal hade mest boll och West Ham försökte sticka upp i kontringsattacker. Under de första tjugo minuterna skapade Arsenal inga jättechanser, även om Oxlade-Chamberlain testade med ett långskott och Koscielny hade ett nick som gick över.

Efter en dryg halvtimme var Arsenal nära att spräcka nollan då Ramsey sköt ett volleyskott från några meter utanför straffområdet. Bollen touchade en försvarare och bollbanan ställde Adrian i målet något, men den gick i ribban och ut till hörna.

Arsenal fortsatte skapa halvchanser, men just före halvtid tog bortalaget ledningen. West Ham fick frispark en bit in på Arsenals planhalva och bollen slogs in bakom Arsenal backlinje, som ställde upp ganska högt. Försvaret hade inte koll på Kouyates löpning och Cech var sent ute, varpå West Ham-mittfältaren kunde styra in bollen i öppet mål. Mycket tveksamt försvarsspel av såväl försvarare som målvakt.
Arsenal var nära att svara omgående då Özil drev fram genom bortaförsvaret, men hans avslut från ganska nära håll täcktes av en West Ham-back och bortalaget höll ledningen halvleken ut.

I andra halvlek fortsatte Arsenal ha mest boll, men Hammers backade hem och gjorde det svårt för hemmalaget att skapa ytor. Tio minuter in i halvlek fick Giroud två chanser i tät följd. Första läget fick fransmannen sedan Özil hittat honom i straffområdet och han snabbt vänt om och avslutat, bollen gick dock utanför. Därefter hittade Chamberlain honom i straffområdet varpå Giroud sköt, men Adrian kunde rädda ganska enkelt.

Istället chockade West Ham igen sedan Arsenal varit obeslutsamt i eget straffområde. Coquelin bröt ett anfall, men fick inte undan bollen varpå Chamberlain försökte driva ut den ur straffområdet. Hans bollkontroll var dålig och Zarate bröt enkelt, vände om och sköt ett skott mot den första stolpen. Cech stod på hälarna och hann inte ned för att rädda och det var ännu ett tveksamt ingripande av tjecken. 0-2 till West Ham.

Wenger bytte in Walcott och Alexis för att skapa tryck framåt, men West Ham fortsatte frustrera Arsenal med tufft och effektivt försvarsspel och hemmalaget fick inte till de avgörande passningarna. De avslut som avlossades vållade inte Adrian några problem.

Det blev en premiär där ingenting gick Arsenals väg, och de egna misstagen av försvaret och Cech i kombination med ett anfallsspel utan spets mot ett skickligt West Ham fällde avgörandet.