Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En frekvent situation under matchen mot Crystal Palace.

Francis Coquelin levde farligt

sön 16 aug 2015 kl 18:12

Francis Coquelin blev utbytt tidigt i den andra halvleken efter att vid flera tillfällen ha varit nära ett andra gult kort.

I den 41:a minuten fick Francis Coquelin varning efter att ha stoppat en Crystal Palace-kontring. Bara minuterna ville Crystal Palace att Lee Mason skulle visat ett andra gula efter att ha stoppat Zaha från att vända spelet. Drygt sju minuter in på den andra halvleken uppstod en ny situation och domare Mason tycktes muntligt varna kapten Merstesacker att det var Coquelins sista chans. Direkt efter fick Coquelin också lämna planen, utbytt mot Oxlade-Chamberlain.

Crystal Palace manager Alan Pardew var inte helt nöjd med domarinsatsen:
- Tacklingen innan halvtid var inte värd en utvisning vid det tillfället men jag sa till Lee Mason i halvtid att "det var hans sista chans, Lee" och det verkade som han höll med mig. Sen gör han en till förseelse och då borde han blivit utvisad. Arsene förstod det och tog ut honom direkt. Lee Mason borde varit modigare, sa Pardew till Sky Sports efter matchen.

Arsene Wenger tyckte dock, inte helt oväntat, något annorlunda om situationerna:
- Jag tycker inte han hade tur som var kvar på planen. Han förtjänade inte ett gult kort. Det fanns en press på honom att få honom utvisad. Jag tvekade i paus men efter den sista frisparken tyckte jag inte att det fanns något alternativ. Publiken försökte sätta press på domaren vid varje incident. Jag ville inte byta ut honom redan efter en timme men hade inget val.