Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tycker inte synd om Pool som tappat massor med anfallskraft de två senaste somrarna.

"Jag har ingen sympati för Liverpools spelarförluster"

mån 24 aug 2015 kl 13:09

Luis Suarez förra sommaren och Raheem Sterling nu i somras. Men Arsene Wenger tycker inte synd om Liverpool som tappat sina bästa spelare.

Inför kvällens möte mellan Arsenal och Liverpool har Arsene Wenger snackat transfers med Sky Sports.
Och han spar inte på orden när han snackar om att Pool tappat både Suarez och Sterling de två senaste somrarna.
- Liverpool fattar sina egna beslut. De vägrade att sälja Suarez till oss så jag känner inte så mycket sympati för dem.

Arsenal erbjöd Liverpool £40 miljoner och en pund för den sydamerikanske anfallaren 2013, men fick nobben. Detta trots att Suarez ska ha haft en utköpsklausul på £40 miljoner.
Istället lämnade han för Barcelona förra sommaren.
Och den här sommaren har Liverpool tappat Raheem Sterling som efter en stundtals het mediastrid gick till Manchester City.
- För två år sedan hade Liverpool Suarez, Sterling och Sturridge som gjorde över 100 mål, du måste ha väldigt mycket kvalitet för att klara det och Sterling var en del av det, säger Wenger om hur mycket han kommer att saknas.

Själv får han ofta frågan om transfers, när och vem Arsenal ska förstärka laget med innan transferfönstret stänger om en vecka.
- Jag får alltid två frågor: Varför värvar jag inte fler spelare och hur behåller jag de spelarna jag har glada. Konkurrens ingår i vårt jobb, men å andra sidan, har du för många spelare i truppen kan det missgynna konkurrensen. Man måste ha rätt antal.

Liverpool har värvat Aston Villas Christian Benteke för Sterlingpengarna. En spelare Wengers Arsenal mötte i FA-cupfinalen i maj.
- Vi lyckades ta hand om honom då, men varje match är en ny utmaning och vi måste visa återigen att vi kan klara det. Han är ganska lik Giroud, bra i luften och täcker bollen bra. De lever båda på inlägg, och när bollen kommer in i straffområdet är båda farliga.