Medlemmar: 8806 st.

Petr Cech svarade för ett flertal fantastiska räddningar under den första halvleken när Arsenal spelade 0-0 mot Liverpool.

Mållöst - Cech räddade Arsenal i första halvlek

mån 24 aug 2015 kl 22:59

Arsenal misslyckades på nytt med att hitta målet på hemma på Emirates Stadium trots mängder av chanser. Tack vare Petr Cechs storspel i första halvlek höll Arsenal nollan.

Arsenal kom överraskande till spel utan det ordinarie mittbacksparet Laurent Koscielny och Per Mertesacker. Den förstnämnde saknades på grund av ryggproblem och tysken på grund av sjukdom. De ersattes av Gabriel och Calum Chambers.

Första kvarten var intensiv med chanser åt båda håll. Liverpools Coutinho träffade ribban efter bara två minuters spel och vid Andra målet hade Alexis ett hyfsat nickläge efter inlägg från Monreal. Arsenal fick dessutom ett mål bortdömt, mycket tveksamt, på grund av offside sedan Ramsey hittat rätt bakom Mignolet i Liverpoolmålet.

Nykomponerade mittbacksparet var något darrigt inledningsvis, och Coquelin räddade Chambers två gånger med magnifika glidtacklingar på Coutinho respektive Benteke när Arsenalbacken slarvade.

Efter den händelserika inledningen gick matchen in i en lugnare period, men strax före halvtid hade Liverpool två riktigt bra chanser. Efter nytt osäkert spel i Arsenalförsvaret, den här gången genom Bellerin som inte fick iväg en rensning. Bollen gick fram till Benteke som i princip hade öppet mål, men Cech lyckades kasta sig i sidled och få fingertopparna på bollen så att den gick till hörna. En högklassig räddning.

Några minuter senare vände Coutinho bort Bellerin och sköt ett skott mot den bortre stolpen där Cech lyckades toucha bollen och styra den i stolpen. Klar fördel Liverpool efter den första halvleken, där Cech räddade Arsenal kvar i matchen.

Under den andra halvleken inledde Arsenal bättre och tajmingen i passningsspelet förbättrades på såväl defensiv som offensiv planhalva. En kvart in på halvleken var hemmalaget efter ett mycket fint anfall en hårsmån från att ta ledningen då Alexis prickade stolpen från nära håll.

Nästa farliga Arsenalläge fick Giroud sedan han fått bollen i läge framför Mignolet. Fransmannens avslut blev något löst, och Liverpoolmålvakten gjorde en fin räddning. Ett par minuter senare testade Ramsey med ett skott från distans, men Mignolet klarade utan större problem.
Arsenal fortsatte skapa chanser under slutskedet. Ramsey hade ytterligare ett skott, som efter en touch på en Liverpoolförsvarare och bara någon minut senare var Skrtel ett par decimeter från att stöta in bollen i eget mål när han bröt inhopparen Oxlade-Chamberlains inspel mot Walcott som hade ersatt Giroud.

Arsenal ville mer på slutet, och i matchens absoluta slutskede nådde Gabriel högst på en hörna, men bollen ville inte in och hemmalaget lämnade Emirates mållöst för femte gången på de sex senaste ligamatcherna.