Medlemmar: 8709 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger ser bister ut under Arsenal-Liverpool.

Wenger: "Målet borde ha godkänts"

tis 25 aug 2015 kl 00:02

Arsene Wenger förstår inte hur Aaron Ramseys mål i den första halvleken kunde dömas bort för offside. Han erkänner också att försvaret var darrigt i den första halvleken.

Efter matchen mot Liverpool talar analyserna om att det var en match med två rejält olika halvlekar då Liverpool dominerade den första halvleken och Arsenal kom igång i den andra. Arsene Wenger tycker dock att Arsenal var med i matchen även i första halvlek.
- Liverpool hade chanser i första halvlek, men ingenting i andra medan vi hade chanser i båda halvlekarna. Vi kämpade matchen igenom och hade dessutom otur för vi fick ett korrekt mål bortdömt vilket jag inte kan förstå, säger Arsenalmanagern till Sky Sports.

Wenger tvingades byta ut sitt ordinarie mittbackspar Koscielny och Mertesacker på grund av ryggproblem respektiva sjukdom och startade istället med Gabriel och Calum Chambers. Den förändringen påverkade matchbilden.
- I första halvlek var vi osäkra i försvaret för att vi hade en ny uppställning i försvaret. I andra halvlek var det mer stabilt. Samtidigt skapade vi chanser i första halvlek med Sanchez nick och det bortdömda målet. Man får berömma Liverpools defensiva arbete för de startade starkt och det spred osäkerhet i vår backlinje. Det är en ny konstallation, så de måste få tid att spela ihop sig.

När försvaret darrade fick Petr Cech visa vad han gick för, och svarade för ett flertal lysande räddningar. Wenger var naturligtvis nöjd med målvaktens insats, men inte särskilt förvånad.
- Han gjorde ett bra jobb ikväll för han höll oss kvar i matchen i ett viktigt skede, men det är vad vi förväntar oss av honom.

Arsenal har nu inte gjort mål på hemmaplan den här säsongen, och avslutade dessutom förra säsongen utan att göra mål i tre av de fyra sista hemmamatcherna. Wenger lösning på måltorkan är tålamod och kvalitet.
- Vi vill göra mål och vi spelar för att göra mål med stort bollinnehav, men när man inte kan avsluta och motståndaren spelar med lågt försvarsspel så får vi kämpa. Det här var andra matchen vi misslyckades med att göra mål den här säsongen, och det är vi inte vana vid. Vi måste vara positiva och konstruktiva samt förbereda oss inför nästa match. Vi vet att vi kan göra mål, så vi måste fortsätta spela som vi gör fast med bättre passningsspel och bli bättre i den offensiva tredjedelen av planen.