Medlemmar: 6074 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gary Neville tycker att Arsene Wenger ska addera styrka så att talangerna kan vinna ligan åt Arsenal.

Neville: "Det är arrogant"

tis 25 aug 2015 kl 15:07

Efter 0-0-matchen igår mellan Arsenal och Liverpool kallade Sky:s expert Gary Neville Arsene Wengers transferpolicy för arrogant.

Det har blivit stor debatt om Skyexperten Gary Nevilles uttalande efter matchen igår kväll på Emirates Stadium.
Arsenal fick bara 0-0 mot Liverpool.
Och har nu gått mållöst från fem av de sex senaste hemmamatcherna i ligan.
Efteråt kritiserade Neville Arsene Wengers transferpolicy.
- Jag har stor respekt för Arsenal och tycker att Arsene Wenger gör ett fantastiskt jobb, men jag kan inte förstå varför han inte köper kraftfulla spelare som har lite styrka att hjälpa de talangfulla spelarna som finns i laget så att man kan vinna ligan.

- Man köper Arteta och gör honom till mittfältare, Rosicky kommer som en kantspelare och man gör honom till mittfältare och Ramsey spelar på mittfältare även fast han är en ytter. Det är en rad av misstag. Det är den enda svarta fläcken som Arsene Wenger har de senaste tio åren och varför han inte har identifierat vilka spelartyper han behöver centralt, för du kan inte vinna ligan med dessa spelartyper där. Det händer inte. Fabregas kan inte försvara, då spelar Mourinho Matic eller Ramires bredvid honom.
- Jag tycker det är arrogant. Jag gör verkligen det. Att tänka att man inte behöver anpassa sitt spel efter motståndarens styrkor och svagheter. Det är antingen naivt eller arrogant, för de förlorar verkligen på det.

Thierry Henry, som också var i studion, höll med Neville att Arsenal behöver stärka upp det centrala mittfältet, men vill inte kalla det arrogans eller naivitet utan kallar det att Wenger tror på sitt lag.

Ni kan se klippet med debatten här.